WorldTeam Harm Vanhoucke: “Deze tweede plaats bezorgt me een goed gevoel.”

Tweede plaats in de eindstand voor Vanhoucke in de Sibiu Tour.
Race 05 juli 2022

Lotto Soudal-renner Harm Vanhoucke heeft in Roemenië de vierdaagse Sibiu Tour afgesloten op een tweede plek in het algemeen klassement. De eindwinst ging voor het tweede jaar op rij naar de Italiaan Giovanni Aleotti (Bora-Hansgrohe). Een tweede plek in de koninginnenetappe en een derde plaats in de klimtijdrit leverde Vanhoucke uiteindelijk een tweede plaats op in de eindstand. De 25-jarige Belg blikt terug op vier dagen koers in de Sibiu Tour.

“Ondanks een tweede plaats in het eindklassement, sluit ik deze Sibiu Tour af met een goed gevoel. Na een moeilijke Giro is het leuk om er nu opnieuw te staan. Dit geeft me vertrouwen en zorgt ervoor dat ik met een goed gevoel naar verdere doelen kan toewerken”, reageert Harm Vanhoucke.

Het algemeen klassement werd in een eerste beslissende plooi gelegd tijdens de koninginnenetappe richting het meer van Bâlea. Na een beklimming van ruim twintig kilometer moest Vanhoucke enkel de duimen leggen voor de Italiaan Aleotti.

“Het parcours van de koninginnenetappe was op zich vrij eenvoudig met enkel de bijna 25 kilometer lange slotklim. Daar zouden de sterkste renners automatisch naar voor komen. Het team heeft me tijdens die etappe goed omringd en ervoor gezorgd dat ik zonder energieverlies aan de klim kon beginnen. Ik voelde me sterk en na enkele aanvallen reden we in de finale met drie renners weg. Uijtdebroeks gaf het volle pond voor zijn ploegmaat Aleotti en in de sprint was de Italiaan duidelijk een tikkeltje sneller. Daarom kon ik niet ontgoocheld zijn dat ik naast de etappezege greep.”

Op de vierde en laatste koersdag in Roemenië kregen de renners maar liefst twee ritten voor de wielen geschoven. In een klimtijdrit van twaalf kilometer klokte Vanhoucke de derde tijd, waardoor hij zijn tweede plek in het algemeen klassement vasthield. Tijdens de afsluitende etappe van net geen honderd kilometer misrekende het peloton zich op een vroege vlucht, waaruit de Italiaan Stefano Gandin de sterkste bleek. Vanhoucke finishte in het peloton en stelde zo zijn tweede plek in het algemeen klassement veilig.

“In de klimtijdrit heb ik alles gegeven, wat een derde tijd opleverde. Tijdens de afsluitende rit heeft de ploeg opnieuw uitstekend werk geleverd om me vooraan te houden met de technische aankomst in het achterhoofd. Ik kon veilig finishen in het peloton en mocht zo het podium op als tweede in de eindstand”, besluit Vanhoucke.

In dit artikel