WorldTeam Lotto Soudal laat Thomas De Gendt niet ontsnappen

De ontsnappingskoning blijft ook de komende twee seizoenen bij de Belgische WorldTour-ploeg.
04 juli 2022

Thomas De Gendt heeft zijn contract bij Lotto Soudal met twee jaar verlengd. De ontsnappingskoning blijft ook de volgende twee seizoenen zijn ervaring delen met het jonge collectief van de Belgische WorldTour-ploeg. “Ik ben nieuwsgierig naar de evolutie van de ploeg in de komende jaren en heel blij dat ik daar deel van uit mag maken.”

De Gendt behoort met zijn 8 dienstjaren inmiddels tot een van de meest ervaren renners in de Lotto Soudal-ploeg. In die jaren ontwikkelde hij zichzelf tot een aanvaller en rittenkaper pur sang, met onder meer etappewinst in alle drie de grote rondes. “Thomas De Gendt in de aanval in een Lotto Soudal-truitje, dat is voor alle wielervolgers een heel vertrouwd beeld”, zegt Lotto Soudal CEO John Lelangue. “Hoewel we hem allemaal kennen als een grappenmaker die nooit opgeeft, was het vorig seizoen niet altijd even gemakkelijk voor hem. Ik ben dan ook heel blij om te zien hoe hij dit seizoen teruggekeerd is. In eerste instantie door hard voor de ploeg te werken wanneer dat nodig was. Maar met zijn ritoverwinning in de Giro heeft hij opnieuw bewezen wat iedereen eigenlijk al wist: met Thomas De Gendt ben je nooit klaar.”

Net als Lelangue is De Gendt zelf zeer tevreden met zijn verlengde verblijf bij de ploeg. “In deze ploeg ben ik de renner mogen worden die ik altijd heb willen zijn: een aanvaller”, aldus De Gendt. “De afgelopen 8 jaar waren grotendeels een succes met mooie overwinningen en fijne herinneringen. Ik kijk ernaar uit om daar nog 2 jaar aan toe te voegen.”

De Gendt is vol ambitie over zijn eigen toekomst en die van de ploeg. “Ik ben nieuwsgierig naar de evolutie van de ploeg in de komende jaren met de ontbolstering van jonge talenten als Arnaud De Lie of Maxim Van Gils en de nieuwe cosponsor die aan boord komt. Hoewel het voor mij steeds moeilijker wordt, blijft mijn ambitie om wedstrijden te winnen. Daarnaast wil ik de ploeg helpen zoveel ik kan.”

Foto: Photo News.

In dit artikel