WorldTeam Arnaud De Lie sprint naar zesde plaats op BK in Middelkerke

Lotto Soudal reed een attente koers en toonde zich de gehele dag, maar de ploeg kan niet tevreden zijn met de zesde plaats.
Race 26 juni 2022

Na een onverwacht spannende finale sprintte Arnaud De Lie naar de zesde plaats op het Belgisch kampioenschap. Lotto Soudal reed een attente koers en toonde zich de gehele dag, maar de ploeg kan niet tevreden zijn met de zesde plaats.

Foto: Photo News

Lotto Soudal was vanaf het begin van de koers attent. Brent Van Moer en Maxim Van Gils meldden zich in de vroege vlucht van 14 renners. Die groep nam snel een marge van 5 minuten, maar daarachter brak er een eerste gevecht uit in de gevreesde Moeren. Het peloton brak in twee stukken, met in het eerste deel Arnaud De Lie, Sébastien Grignard, Frederik Frison, Florian Vermeersch en Jasper De Buyst namens Lotto Soudal.

Dat was een heel goede situatie voor ons”, aldus Arnaud De Lie na afloop. “Het is altijd beter om vooraan mee te zitten dan achteraan te moeten achtervolgen. Op deze manier waren we op ons gemak.”

Toen de kopgroep en dat eerste deel van het peloton samenkwamen, volgden de demarrages elkaar razendsnel op, waarna Florian Vermeersch aan de leiding kwam met tien andere renners. Maar ook dat was niet de finale move, want daarachter kwam het tweede peloton terug bij het eerste deel. Lotto Soudal trok voluit de kaart van Arnaud De Lie en leidde het peloton razendsnel tot bij de leiders. Het uitgedunde peloton sprintte om de Belgische titel en achter Tim Merlier reed Arnaud De Lie naar een zesde plaats.

Ik ben teleurgesteld met deze zesde plaats, daarvoor kwam ik niet naar hier”, aldus de eerstejaars prof. “Ik denk dat we net een renner tekortkwamen in die laatste rechte lijn. Heel jammer. Maar tegelijkertijd denk ik dat we als ploeg een heel goede koers gereden hebben, waarbij we altijd de controle hadden. Het is jammer dat we dat niet kunnen afronden met de winst, maar er zijn genoeg positieve punten uit deze wedstrijd te halen.”

In dit artikel