WorldTeam Ontgoochelde Tim Wellens tweede in eindklassement Baloise Belgium Tour

Wellens kijkt terug op een spannende en incidentrijke slotetappe.
Race 19 juni 2022

Lotto Soudal-renner Tim Wellens heeft in Beringen de Baloise Belgium Tour beëindigd op een tweede plaats in het algemeen klassement. Na de Ardennenrit van gisteren in Durbuy startten Wellens en leider Schmid in dezelfde tijd, waardoor de Gouden Kilometer beslissend zou worden in de strijd om het eindklassement. Die lag tussen zes en vijf kilometer voor de finish, waar het gevecht om de bonificatieseconden én eindzege losbarstte. 

Lotto Soudal werkte keihard om ervoor te zorgen dat een compact peloton de Gouden Kilometer zou bereiken en zo geschiedde ook. Na een intense kilometer met drie bonificatiesprints pakten zowel Wellens als Schmid elk vier seconden, waardoor het klassement bleef zoals het was en de Zwitser uiteindelijk het laken naar zich toetrok. Winst in de slotetappe ging naar Fabio Jakobsen. Met Tim Wellens op twee en Victor Campenaerts op vijf beëindigt Lotto Soudal de Belgium Tour met twee renners in de top vijf van het eindklassement.

 Wellens kijkt terug op een spannende en incidentrijke slotetappe van de Baloise Belgium Tour.

 “Uiteraard ben ik teleurgesteld om zo dicht bij eindwinst in de Baloise Belgium Tour te stranden”, reageert Tim Wellens“Als ploeg zouden we vol voor de eindzege gaan en hebben we er alles aan gedaan om in een perfecte positie de Gouden Kilometer te bereiken, wat ook gelukt is. In de eerste sprint lanceerde Arnaud De Lie me perfect en nam ik alvast drie seconden. De tactiek was dan ook om alles op de eerste tussensprint te zetten, waarna ik me volledig op het wiel van Schmid zou focussen.  Na de eerste sprint zag het er heel rooskleurig uit maar tussen de eerste en de tweede sprint liep het mis. Het manoeuvre van Lampaert kost me de eindzege maar daar verandert zijn diskwalificatie niets aan natuurlijk.”

 “Je kan ook zeggen dat ik de eindwinst heb laten liggen in de tijdrit of in de Ardennenrit… Het was in ieder geval een spannende strijd en voor het publiek ongetwijfeld een boeiend kijkstuk. Met dergelijke kleine achterstand verliezen is nooit leuk maar als ploeg mogen we trots zijn op onze Ronde van België en dit geeft vertrouwen voor wat komt”, besluit Tim Wellens

 Ploegmaat Arnaud De Lie offerde zijn sprintkansen op om Tim Wellens aan de eindzege te proberen helpen.

 Arnaud De Lie: Het was logisch dat ik me vandaag in dienst stelde van Tim want er was een goede kans dat we de eindzege nog konden binnenhalen en uiteindelijk waren we er heel dicht bij. Ik heb Tim goed gelanceerd naar de eerste sprint, waardoor hij meteen drie seconden kon binnenhalen. Ik moest wat bekomen van die inspanning en zag niet precies wat er daarna gebeurde. Ik probeerde de eindsprint nog te betwisten maar dat was moeilijk nadat het team de volledige dag had gewerkt.”

Foto: Photo News.

In dit artikel