WorldTeam Lotto Soudal met klassementsambities naar Baloise Belgium Tour

Sportdirecteur Nikolas Maes bespreekt de ambities voor de vijfdaagse rittenwedstrijd.
Race 14 juni 2022

Van woensdag 15 juni tot en met zondag 19 juni neemt Lotto Soudal deel aan de 91ste editie van de Baloise Belgium Tour. Met Victor Campenaerts, Jasper De Buyst, Arnaud De Lie, Frederik Frison, Reinardt Janse van Rensburg, Florian Vermeersch en Tim Wellens verschijnt het Belgische WorldTour-team met een sterke formatie aan de start van de vijfdaagse 2.Pro rittenwedstrijd, waarin het voornamelijk op een goed eindklassement mikt. Sportdirecteur van dienst, Nikolas Maes, bespreekt de ambities van Lotto Soudal.

“De Baloise Belgium Tour is net zoals iedere Belgische wedstrijd een belangrijke afspraak voor Lotto Soudal. Met een sterk team aan de start mikken we dan ook op een goed eindklassement. Het gevarieerde parcours zorgt ervoor dat een allrounder het laken naar zich kan toetrekken. In de eerste plaats denk ik daarbij aan jongens als Tim Wellens en Victor Campenaerts, maar ook Florian Vermeersch”, zegt Nikolas Maes.

“In de strijd om het eindklassement worden vooral de eerste etappe in de Vlaamse Ardennen, de tijdrit in Averbode en de Ardennenrit in Durbuy doorslaggevend. Een renner als Campenaerts is gebrand op een goede prestatie in de tijdrit in aanloop naar het BK in eigen streek maar ook Wellens, Vermeersch en Frison kunnen aardig uit de voeten tegen de klok. Na de tijdrit is het zaak om op zaterdag ofwel de voorsprong te verdedigen of zelf aan te vallen. In de overige twee sprintetappes mag Arnaud De Lie zijn kans gaan als die zich aandient, maar met enkele topsprinters aan de start focussen we ons voornamelijk op een goede eindnotering. We hebben alvast enkele troefkaarten in handen en we zijn klaar voor vijf dagen koers op Belgische bodem”, besluit Nikolas Maes.

Rittenschema Baloise Belgium Tour (15.6 – 19.6)

Woensdag 15 juni: Merelbeke – Maarkedal (170 km)

Donderdag 16 juni: Beveren – Knokke-Heist (179 km)

Vrijdag 17 juni: Scherpenheuvel-Zichem – Scherpenheuvel-Zichem (individuele tijdrit – 11.8 km)

Zaterdag 18 juni: Durbuy – Durbuy (175 km)

Zondag 19 juni: Gingelom – Beringen (182 km)

In dit artikel