WorldTeam Andreas Kron: “Een nieuwe ritzege in Zwitserland zou fantastisch zijn.”

De 24-jarige Deen kijkt met vertrouwen uit naar zijn deelname aan de Tour de Suisse.
Race 12 juni 2022

Op zondag 12 juni staat Lotto Soudal aan de start van de achtdaagse WorldTour-wedstrijd Tour de Suisse. Traditioneel krijgt het peloton in Zwitserland een pittige mix van heuvel- en bergetappes voor de wielen geschoven. Voor de 24-jarige Lotto Soudal-renner Andreas Kron zal zijn tweede deelname aan de Ronde van Zwitserland ongetwijfeld fijne herinneringen oproepen. De jonge Deen pakte vorig jaar namelijk etappewinst in rit zes, nadat hij de sterkste bleek van een vroege vlucht in de bergetappe richting Disentis. In de GP Aargau van afgelopen vrijdag toonde Kron met een derde plaats alvast over een goed vormpeil te beschikken.

“Eerlijk gezegd was de GP Aargau de eerste wedstrijd van het seizoen waarin ik me echt goed voelde. Dat geeft me echt een fijn gevoel. Uiteraard had ik graag gewonnen maar het belangrijkste om mee te nemen is de sterke teamprestatie”, zegt Andreas Kron. “Ik kijk dan ook met vertrouwen uit naar mijn tweede deelname aan de Ronde van Zwitserland, waar ik deel uitmaak van een sterke groep renners. Als je de samenstelling van het team bekijkt, is het duidelijk dat we onze blik vooral richten op ontsnappingen.”

Andreas Kron weet alvast hoe hij een ontsnapping in de Tour de Suisse tot een goed einde brengt, want de 24-jarige Deen schreef vorig jaar etappe zes op zijn naam, met aankomst bergop in Disentis Sedrun. Na een onregelmatige sprint van Rui Costa ging de ritzege uiteindelijk naar de Lotto Soudal-renner.

“Aan mijn ritwinst van vorig jaar houd ik uiteraard fijne herinneringen over. Het was een mooi moment, maar een ‘duidelijke’ overwinning – zonder de deklassering van Rui Costa - had het natuurlijk nog wat specialer gemaakt. Het doel dit jaar is opnieuw ritwinst en we zullen er met het team alles aan doen om dat objectief te behalen. Er zijn heel wat mooie kansen en het parcours van dit jaar zou me nog beter moeten liggen dan dat van vorig jaar. Een leuk fait divers: ook dit jaar maakt de Lukmanierpass – waar we in etappe zes vorig jaar overgingen -  opnieuw deel uit van het parcours. Het algemeen klassement is niet meteen een ambitie voor mij, ritwinst is het hoofddoel voor de komende acht dagen koers in Zwitserland”, besluit Andreas Kron.

Foto: Photo News.

In dit artikel