WorldTeam Maxim Van Gils blijft langer bij Lotto Soudal

De 22-jarige Belg heeft zijn contract met twee jaar verlengd, tot eind 2024.
Algemeen 07 juni 2022

Maxim Van Gils bouwt zijn carrière verder uit bij Lotto Soudal. De 22-jarige winnaar van de Saudi Tour heeft zijn contract met twee jaar verlengd, tot eind 2024. “Ik denk dat ik nog behoorlijk wat groeimarge heb en dat ik nergens anders beter kan zitten dan hier om mijn potentieel te benutten.”

Sinds 2018 is Van Gils al onderdeel van Lotto Soudal. Hij is, zoals zoveel jonge Belgische profrenners, een product van het Development Team van Lotto Soudal. “In al die jaren bij de ploeg, eerst het Development Team en later de WorldTour-ploeg, heb ik telkens stappen vooruit kunnen zetten”, zegt Van Gils. “De ploeg heeft altijd in mij geloofd en me in alles gesteund. De sfeer is hier super goed, zowel onder de renners, als het personeel. Ik voel me hier thuis.”

Met zijn rit- en eindzege in de Saudi Tour, boekte Van Gils begin dit jaar in zijn tweede profjaar direct zijn eerste twee overwinningen. Daarnaast stak hij zijn neus al aan het venster in grote klassiekers als de Clásica San Sebastián, Milaan-Sanremo en de Amstel Gold Race. Zijn resultaten, maar ook zijn professionele instelling, zijn ambitie en jonge leeftijd, maakten dat Lotto Soudal het contract van de jonge renner uit Wuustwezel graag wilde verlengen.

“Een jonge, talentvolle, Belgische renner als Maxim Van Gils hoort bij Lotto Soudal thuis”, aldus CEO John Lelangue. “Hij heeft op deze jonge leeftijd al getoond dat hij wedstrijden kan winnen bij de profs. Die eerste profzege is een belangrijke stap in de carrière van een jonge renner. We geloven erin dat we hem stap voor stap kunnen begeleiden naar een nog hoger niveau.” Van Gils sluit zich aan bij de woorden van Lelangue. “Ik denk dat ik nog behoorlijk wat groeimarge heb en dat ik nergens anders beter kan zitten dan hier om mijn potentieel te benutten.”

Van Gils wil zich nog verder ontwikkelen in het eendagswerk op heuvelachtig terrein en etappekoersen van een week. “Ik wil mijn huidige sterke punten nog verder verbeteren”, aldus Van Gils. “Ik wil voor de winst rijden in lastige eendagswedstrijden en mijn grenzen opzoeken in het kortere rondewerk. Ook in grote rondes zou ik graag meeschuiven in ontsnappingen en strijden voor dagzeges. Ik heb best een goede sprint en zou vaker in een positie willen komen dat ik die kan benutten.”

“Wij hebben vertrouwen in de kwaliteiten en de groeimarge van Maxim Van Gils”, besluit John Lelangue. “Hij past perfect binnen onze ploeg en de plannen die we hebben voor de toekomst. Samen met hem kijken we daar met veel enthousiasme naar uit.”

Foto's: Photo News.

In dit artikel