WorldTeam Arnaud De Lie sprint autoritair naar winst in de Ronde van Limburg

De 20-jarige Belg zette zijn snelle sprintersbenen opnieuw in de verf.
Race 06 juni 2022

Twee dagen nadat hij de Heistse Pijl op zijn naam schreef, heeft Arnaud De Lie opnieuw zijn snelle sprintersbenen in de verf gezet. De 20-jarige Belg was vandaag ook de snelste aan het eind van de Ronde van Limburg, een Belgische eendagswedstrijd die werd beslist in een massasprint. De Lie rondde met een indrukwekkende versnelling op de hellende aankomst in Tongeren het prima ploegwerk van Lotto Soudal af en pakte zo zijn zesde zege van het seizoen.

In de Ronde van Limburg kreeg het peloton iets meer dan 200 kilometer voor de wielen geschoven over glooiende wegen tussen Hasselt en Tongeren, waar aan het eind drie lokale ronden van telkens 24 kilometer werden afgewerkt. Al snel namen de sprintersploegen het heft in handen en werd er aangestuurd op een massasprint, die er ook kwam op de oplopende finish in Tongeren. Lotto Soudal beschermde zijn sprinter perfect in de slotkilometers en zo sneed De Lie als derde renner – in het wiel van Sam Bennett – de ultieme bocht aan. De jonge Belg schudde een machtige versnelling uit de benen en sprintte autoritair naar zijn zesde winst van het seizoen. Simone Consonni en Danny van Poppel werden respectievelijk tweede en derde.

“Ongelooflijk, drie keer raak in de laatste drie wedstrijden waar ik start, ik kan het amper geloven”, reageert Arnaud De Lie. “En wat een teamprestatie was het alweer. De ploeg was ronduit indrukwekkend vandaag en heeft zich de volledige wedstrijd uit de naad gereden voor mij. Ik ben dan ook maar wat blij dat ik het kon afwerken.

Een valpartij in de slotkilometers zorgde voor een chaotische slotfase, maar De Lie richtte zijn vizier op de eindsprint.

“De trein van Bora-Hansgrohe was ook sterk vandaag en in de slotfase kon ik me dankzij voorbereidend werk van mijn ploegmaats in het wiel van Sam Bennett positioneren. Ik bleef gefocust en ging zo als derde renner de laatste bocht in. Daarna was het zaak om er alles uit te persen tot op de streep. Hellende aankomsten als deze liggen me enorm goed. Ik houd van dit soort machtssprints, waar het puur om de power gaat.”

Voor De Lie is het de derde overwinning in acht dagen tijd, na eerdere winst in de GP Marcel Kint en de Heistse Pijl.

“Tijdens Circuit de Wallonie voelde ik me nog niet top, maar sindsdien gaat de conditie alleen maar in stijgende lijn. Ik voel me eerlijk gezegd nog beter dan afgelopen zaterdag in de Heistse Pijl. Dat belooft veel goeds voor de komende wedstrijden”, besluit Arnaud De Lie.

Foto: Photo News.

In dit artikel