WorldTeam Imposante Arnaud De Lie wint nu ook de Heistse Pijl

De 20-jarige Belg pakt in Heist-op-den-Berg zijn vijfde overwinning van het seizoen.
Race 04 juni 2022

Lotto Soudal-renner Arnaud De Lie heeft op een imposante manier de Heistse Pijl op zijn naam geschreven. De 20-jarige Belg vloerde de Italiaan Giacomo Nizzolo en de Brit Mark Cavendish na een chaotische sprint. De Lie behaalde zo al zijn vijfde overwinning van het seizoen en zet de zegeteller van zijn ploeg Lotto Soudal op achttien stuks.

Met zes lokale ronden van telkens vijftien kilometer bevond het zwaartepunt van de Belgische eendagsklassieker Heistse Pijl zich aan het eind van de wedstrijd. Een korte maar nijdige kasseiklim op slechts één kilometer van de meet doorbrak het vlakke karakter van de wedstrijd en het was ook daar waar de Heistse Pijl werd beslist. Na prima ploegwerk draaide Arnaud De Lie in de voorste posities op en beantwoorde de jonge Belg enkele versnellingen, waardoor hij in een uitstekende positie aan de sprint begon. Nizzolo ging fors aan maar De Lie toverde een machtige versnelling uit zijn benen, remonteerde de Italiaan en vierde zijn vijfde zege van het seizoen. Met Nizzolo op twee en Cavendish op drie werd De Lie op het podium door twee topsprinters geflankeerd.

De Lie is dan ook in de wolken met een nieuwe overwinning. “Dit is gewoon ongelooflijk en voelt als een nieuwe stap in mijn carrière. De ploeg heeft het plan perfect uitgevoerd. Ik draaide perfect gepositioneerd de laatste beklimming van de Heistseberg op. Ik volgde de versnellingen en nam mijn verantwoordelijkheid om zo het tempo erin te houden richting de eindmeet. Toen Nizzolo aanging, nam ik zijn wiel, kon ik hem uiteindelijk nog remonteren en won ik.”

“Na de GP Marcel Kint vorige zondag is het nu opnieuw prijs in de Heistse Pijl. Voor mij is iedere koers belangrijk en ik kom steeds aan de start met de ambitie om te winnen. Het is niet eenvoudig om een wedstrijd te winnen en daarom ben ik enorm blij dat ik ook deze wedstrijd op mijn palmares kan zetten. Dat ik samen met topsprinters als Nizzolo en Cavendish op het podium sta, is gewoon ongelooflijk”, besluit Arnaud De Lie.

Foto: Photo News.

In dit artikel