WorldTeam Arnaud De Lie wint Marcel Kint Classic

20-jarige Lotto Soudal renner wint voor de vierde keer dit seizoen.
Race 29 mei 2022

In de Marcel Kint Classic heeft Arnaud De Lie de vierde zege van zijn seizoen geboekt. De 20-jarige Waal was met overmacht de snelste van een uitgedund peloton na een indrukwekkende lead-out van Lotto Soudal. Voor de ploeg is het alweer de zeventiende overwinning van het jaar.

De Marcel Kint Classic was de zevende wedstrijd in de Exterioo Cycling Cup, het regelmatigheidsklassement waarin Arnaud De Lie ook voor zondag al comfortabel de leiding had. Na een lastige aanloop met onder meer een dubbele passage over de Oude Kwarement en de Paterberg, bereikte een uitgedund peloton de lokale slotronde. Florian Vermeersch, vorige week nog winnaar in de Antwerp Port Epic, was daar door materiaalpech niet meer bij.
 
Op het lokale circuit werd de vroege ontsnapping op het laatste moment ingerekend, waarna Victor Campenaerts, Brent Van Moer, Cedric Beullens en Reinardt Janse van Rensburg de rode loper uitrolden voor de rappe Arnaud De Lie. Hij had geen moeite om de rest van de groep op verschillende lengtes achterstand te zetten en naar zijn vierde seizoenszege te snellen.

Ik had een ongelooflijk goed gevoel vandaag”, klonk Arnaud De Lie direct na afloop opgetogen. “We hebben er alles aan gedaan om er een zware wedstrijd van te maken en dat is gelukt. Na de beklimmingen van de verschillende heuveltjes hebben we ons gericht op een sprint met deze uitgedunde groep. Dat draaide perfect uit voor ons.

Arnaud De Lie had veel lof voor zijn ploegmaats die hem in de laatste kilometers in de beste uitgangspositie manoeuvreerden “In de finale deed de ploeg alles perfect. Er was wat kritiek op de lead-out de laatste weken, maar vandaag hebben we getoond dat we de beste lead-out van de wedstrijd hadden. Toen ik kon aangaan, had ik nog veel over. Dat is goed voor de volgende massasprints.

Foto: Photo News.

In dit artikel