WorldTeam Caleb Ewan: “Het doel is steeds om zoveel mogelijk etappes te winnen.”

De Australiër is klaar voor zijn vijfde deelname aan de Giro.
Race 06 mei 2022

In zijn vijfde deelname aan de Giro mikt Lotto Soudal-renner Caleb Ewan ook deze keer op sprintoverwinningen. De snelle Australiër heeft al vijf etappezeges in de Ronde van Italië op zijn palmares staan, maar de honger is uiteraard nog lang niet gestild.

“Het doel voor de start van een Grote Ronde is zoals steeds om zoveel mogelijk etappes te winnen”, begint Caleb Ewan. “Maar de sprintconcurrentie is niet min met mannen als Cavendish, Demare, Gaviria, Nizzolo aan de start. En dan vergeet ik er nog heel wat. Het wordt dus allerminst eenvoudig om een etappe te winnen maar het levert ongetwijfeld een boeiend kijkstuk op. Zelf voel ik me alvast zeer goed, ik kende met de Ronde van Turkije en een trainingsperiode thuis een goede opbouw. Ik beschouw me dan ook als een van de snelste renners aan de start, maar we moeten afwachten of dat in de praktijk ook zo is.”

Of de openingsetappe van Boedapest naar Visegrád ook geschikt is voor de snelle mannen laat Caleb Ewan in het midden.

“We hebben de beklimming verkend en het is uiteraard lastig maar misschien iets minder moeilijk dan initieel gedacht. Maar toch blijft het vijf kilometer bergop rijden. In ieder geval: ik heb niets te verliezen en zal het maximale eruit halen. Ik vermoed dat de pure sprinters niet om de etappezege zullen strijden maar een renner als ik, die soms goed bergop rijdt, kan overleven. Al wordt het wel zeer lastig. Ik zou daarom ook niet zeggen dat het een gouden kans is om de roze trui te grijpen want normaal gezien is deze beklimming te lastig voor mij.”

In de sprintvoorbereiding moet Caleb Ewan het zonder zijn vertrouwde lead-out Jasper De Buyst doen, die zijn sleutelbeen brak na een val in de slotetappe van de Ronde van Turkije.

“Uiteraard is het jammer dat Jasper niet van de partij is maar we hebben met Roger Kluge, Michael Schwarzmann en Rüdiger Selig nog genoeg jongens met tonnen ervaring die me richting de eindsprint kunnen loodsen. Ik heb er vertrouwen in dat het een mooie Giro kan worden. We gaan er in ieder geval alles aan doen en dan zien we wel waar het schip strandt.”

Foto: Vanvid Multimedia.

 

In dit artikel