WorldTeam Arnaud De Lie verlaat Vierdaagse van Duinkerke met hersenschudding

De jonge Belg kwam ten val in de ultieme meters van de openingsetappe.
Race 03 mei 2022

Lotto Soudal-renner Arnaud De Lie zal niet van start gaan in de tweede etappe van de Vierdaagse van Duinkerke. De jonge Belg liep een hersenschudding en heel wat schaafwonden op na een valpartij in de ultieme meters van de openingsetappe. Onderzoeken in het ziekenhuis brachten echter geen breuken aan het licht. Als voorzorg moet De Lie wel vroegtijdig de Vierdaagse van Duinkerke verlaten.

De openingsetappe van de Vierdaagse van Duinkerke bracht de renners over 160 kilometer van Duinkerke naar Aniche, waar twee lokale ronden van tien kilometer werden afgelegd voor de eigenlijke finish. Al vroeg in de etappe werd een ontsnapping van drie renners opnieuw ingerekend, waarna zich een nieuwe aanval van drie renners vormde. Die werd uiteindelijk in de laatste lokale ronde gegrepen en zo werd in Aniche zoals vooraf aangekondigd gesprint om winst in de openingsetappe. In de chaotische slotkilometers werd sprinter Arnaud De Lie door zijn ploegmaats goed vooraan gehouden. De Australiër Welsford ging aan, De Lie kwam sterk opzetten en probeerde te passeren maar kwam ten val in de laatste meters voor de streep. Welsford werd uiteindelijk gedeklasseerd door de jury, de ritwinst ging naar de Nederlander De Kleijn.

De Lie is vooral ontgoocheld dat hij zijn ploegmaats niet kon belonen na voortreffelijk werk tijdens de openingsetappe. “Ik voelde me enorm sterk en zegezeker. Ik ging enorm snel maar er was helaas geen mogelijkheid voor mij om de valpartij te vermijden. Ik voel me relatief oké maar ben vooral ontgoocheld dat ik naast de overwinning grijp. Het team heeft de volledige dag hard gewerkt en ik wilde hen daarvoor belonen.”

In dit artikel