Development Alec Segaert kroont zich tot Belgisch beloftekampioen tijdrijden

De 19-jarige Segaert volgt ploegmaat Van Eetvelt op.
02 mei 2022

Alec Segaert, renner van het Lotto Soudal Development Team, heeft zich in Gavere tot Belgisch kampioen tijdrijden in de beloftecategorie gekroond. De 19-jarige eerstejaarsbelofte was de snelste over twee lokale ronden in Gavere, goed voor een totale afstand van 23 kilometer. Segaert klokte af op een tijd van 28’17”, goed voor een gemiddelde snelheid van 49 kilometer per uur. Zo volgt Alec Segaert zijn ploegmaat en uittredend Belgisch beloftekampioen tijdrijden Lennert Van Eetvelt op, die als derde mee het podium op mocht.

“Uiteraard ben ik enorm blij met deze Belgische titel maar vooral ook opgelucht”, zegt Alec Segaert. Vooraf duidde iedereen me aan als dé te kloppen man, wat toch wel voor wat bijkomende druk zorgde. Het was al geleden van bij de nieuwelingen dat ik een Belgische driekleur kon veroveren. De ambitie was winnen en ik ben dan ook blij dat het me gelukt is, ook al was het verschil toch vrij nipt. Het parcours in Gavere was met de vele bochten niet meteen op mijn lijf geschreven. Ik houd meer van lange rechte stukken, waar je je volledige kracht kwijt kan. Het kwam op details aan vandaag en ik mis nog wat bochtentechniek maar gelukkig waren er toch ook voldoende rechte stukken waar je het verschil kon maken.”

“Met deze titel op zak kijk ik met vertrouwen uit naar mijn volgende doel, Parijs-Roubaix voor beloften. Vorig jaar werd ik er als junior tweede en ook dit jaar hoop ik het goed te doen. Met de internationale top van de partij wordt de concurrentie groot, maar het is sowieso een heroïsche wedstrijd. Ik wil gewoon alles geven en dan zien we wel waar het schip strandt. Ik heb alvast bewezen dat de conditie goed zit.”