ProTeam Arnaud De Lie: “Ik heb mezelf echt verbaasd.”

De 20-jarige Belg blikt terug op een schitterend seizoensbegin.
Race 30 april 2022

Op zondag 1 mei trekt Lotto Soudal naar Duitsland voor de 59ste Eschborn-Frankfurt. In deze 184 kilometer lange WorldTour-eendagswedstrijd krijgt het peloton met onder meer beklimmingen van de Feldberg en Mammolshain een pittig parcours voorgeschoteld. De ultieme helling bevindt zich echter op veertig kilometer van de meet, waardoor de sprintersploegen nog voldoende tijd hebben om alles op de rails te krijgen. Het verleden toonde dan ook aan dat Eschborn-Frankfurt vooral een sprinterskoers is.

Bij een mogelijke sprint wordt bij Lotto Soudal Arnaud De Lie naar voor geschoven. Hij wordt onder meer bijgestaan door Filippo Conca, Thomas De Gendt, Rüdiger Selig en Maxim Van Gils. De twee recente aanwinsten van Lotto Soudal, Carlos Barbero en Reinardt Janse Van Rensburg zullen voor de eerste keer het koerstenue van het Belgische WorldTeam aantrekken.

De 20-jarige neoprof Arnaud De Lie kende met drie overwinningen (Trofeo Palma, GP Monseré en Volta Limburg Classic) en ereplaatsen in onder meer Nokere Koerse en Classic Brugge-De Panne een schitterend seizoensbegin. Na een korte rustperiode werkte De Lie toe naar het vervolg van het seizoen, dat voor de jonge Waal begint met Eschborn-Frankfurt komende zondag. De Lie blikt terug op zijn eerste maanden als prof en kijkt ook al even vooruit.

“Ik ben echt verbaasd over wat ik al gepresteerd heb, ik verwachtte dit niet meteen. Op 19-jarige leeftijd word je niet verondersteld om er meteen te staan maar toch kon ik het tegenovergestelde bewijzen met drie overwinningen en mooie ereplaatsen. Er waren geen specifieke verwachtingen op sportief niveau tijdens mijn eerste jaar als prof, het was voornamelijk belangrijk om zoveel mogelijk te leren. Daarom ben ik des te meer fier op wat ik in het eerste deel van het seizoen gepresteerd heb”, begint Arnaud De Lie.



Korte rustperiode na klassiekers

“Ik heb enkele dagen de fiets niet aangeraakt en meegeholpen op de boerderij om even de gedachten te verzetten. Daarna bouwde ik met heel veel motivatie verder op de goede basis en stoomde ik me klaar voor de komende wedstrijden. Ik koos ervoor om in mijn vertrouwde omgeving te blijven en te trainen op de prachtige wegen in en rond de Belgische provincie Luxemburg.”



Koersritme zoeken in Eschborn-Frankfurt

“Eschborn-Frankfurt, met enkele stevige beklimmingen, is op papier een koers die me goed moet liggen, maar het wordt wat afwachten hoe de benen reageren na die korte rustperiode. Ik wil het in ieder geval goed doen. Meestal draait de wedstrijd uit op een spurt en ik hoop nog deel uit te maken van het peloton richting de eindsprint.”

Leerproces verderzetten

“De komende maanden wil ik uiteraard iedere kans aangrijpen om bij te leren, daarnaast is iedere koers ook een goede kans om een mooie prestatie neer te zetten. Er zitten nog heel wat mooie koersen aan te komen voor mij. Zo moeten de Tro Bro Léon en GP Morbihan me goed liggen want bij de jeugd heb ik altijd goed gepresteerd op Bretoense wegen. De Tro Bro Léon is met zijn onverharde paden een atypische wedstrijd, maar het is een onderdeel van het moderne wielrennen waar ik echt van houd. Verder kijk ik ook erg uit naar bijvoorbeeld de Brussels Cycling Classic, maar daarvoor is het nog iets te vroeg om al over te babbelen”, besluit Arnaud De Lie.

Foto's: Photo News.

In dit artikel