WorldTeam Lotto Soudal contracteert Zuid-Afrikaans kampioen Janse van Rensburg en ervaren Barbero

Het duo zal Lotto Soudal in de breedte versterken en de nodige ervaring toevoegen.
Algemeen 25 april 2022

De Belgische WorldTour-ploeg Lotto Soudal geeft Carlos Barbero en Reinardt Janse van Rensburg een contract tot het einde van het seizoen. Het duo zal Lotto Soudal in de breedte versterken en de nodige ervaring toevoegen.

Vanaf 1 mei zijn Janse van Rensburg en Barbero inzetbaar voor Lotto Soudal. Beiden zaten sinds 1 januari zonder ploeg, maar hebben de hoop op een kans in de WorldTour nooit opgegeven. Al die tijd bleven ze leven en trainen als volwaardige profs. Janse van Rensburg werd in februari nog Zuid-Afrikaans kampioen op de weg.

Janse van Rensburg: ‘Altijd met bewondering naar deze ploeg gekeken’

“Ik ben heel blij met deze kans”, zegt Janse van Rensburg. “Na het seizoen heb ik mezelf voorbereid zoals altijd, ondanks dat ik nog geen ploeg had. Natuurlijk was het op sommige momenten moeilijk om opofferingen te blijven doen zonder te weten of ik nog op het hoogste niveau aan de slag zou kunnen, maar gelukkig worden die opofferingen nu beloond. Ik ben heel gemotiveerd om er iets moois van te maken. Een periode zoals ik nu achter de rug heb, doet je het bestaan als profrenner des te meer waarderen.”

De rappe Janse van Rensburg is klaar om direct zijn steentje bij te dragen bij Lotto Soudal. “Ik ben conditioneel en mentaal wedstrijdklaar en kijk ernaar uit om te koersen. Lotto Soudal heeft een jonge ploeg waar ik altijd met veel bewondering naar gekeken heb. Ik hoop de jonge renners iets bij te kunnen brengen en tegelijk ook zelf resultaten te boeken.”

Barbero: ‘Ben erin blijven geloven’

Ook Carlos Barbero verloor nooit de moed nadat zijn vorige ploeg er eind vorig jaar mee moest stoppen. Op zijn trainingen is hij nog altijd in staat de waardes te halen die hij vorig jaar haalde. “Je moet erin blijven geloven”, zegt Barbero. “Dat heb ik altijd gedaan, ook al was het soms moeilijk. Ik ben klaar om direct te bewijzen dat ik deze kans waard ben. Zowel door zelf resultaten te boeken als door mijn ervaring door te geven.”

Barbero is blij met de mogelijkheid die Lotto Soudal hem biedt. “De historie van deze ploeg is indrukwekkend. Met Valls, Pujol en Reynes hebben er in het verleden ook de nodige Spanjaarden gereden. Ik kijk ernaar uit om zelf deel uit te maken van deze mooie ploeg.”

Lelangue: ‘Twee ervaren, gemotiveerde renners die wedstrijdklaar zijn’

Het duo versterkt Lotto Soudal in de breedte. “Zoals elke ploeg dit jaar hebben we veel zieken gehad”, legt CEO John Lelangue uit. “Daardoor konden we niet altijd met een volledige ploeg aan de start verschijnen. Met Kamil MaÅ‚ecki en Jarrad Drizners hebben we bovendien twee langdurig geblesseerden. We moesten onszelf versterken om ons geplande programma te kunnen blijven afwerken.”

In Janse van Rensburg en Barbero vond Lelangue de twee ideale versterkingen: “Ze zijn ervaren, wedstrijdklaar en gemotiveerd. We geven ze de kans tot het einde van het seizoen en geloven dat ze goed bij onze ploeg passen. Ze zijn heel dankbaar voor de kans die ze bij ons krijgen en ik ben er zeker van dat ze hun waarde zullen bewijzen voor onze jonge ploeg.”

In dit artikel