WorldTeam Lennert Van Eetvelt tekent profcontract bij Lotto Soudal

20-jarige renner van Development Team tekent voor twee jaar bij het WorldTour team.
Race 19 april 2022

Het Lotto Soudal Development Team levert met Lennert Van Eetvelt opnieuw een talent af aan het WorldTour-team. De 20-jarige Belg heeft een contract getekend voor de seizoenen 2023 en 2024. De regerend Belgisch kampioen tijdrijden bij de beloften, afgelopen weekeinde nog tweede in Luik-Bastenaken-Luik U23, hoopt zich bij Lotto Soudal op alle vlakken verder te ontwikkelen.

Van Eetvelt werd afgelopen weekeinde nog tweede in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. Foto: Brecht Steenhouwer.

13 renners rijden er momenteel in het Lotto Soudal WorldTour-team die een verleden hebben bij het Development Team van de ploeg. Die jongerenploeg fungeerde voor veel Belgische en buitenlandse renners al als de laatste opstap richting een profcarrière. Lennert Van Eetvelt voegt zich nu in een rijtje met onder meer Tim Wellens, Florian Vermeersch en Arnaud De Lie.

Beste voorbereiding op profcarrière

 “Ons Development Team vervult een cruciale functie binnen het Belgische wielrennen”, aldus CEO John Lelangue van Lotto Soudal. “De beste beloften van het land kunnen zichzelf bij ons in een professionele omgeving en in de zwaarste wedstrijden op hun niveau voorbereiden op een profcarrière. Dat Lennert Van Eetvelt doorkomt vanuit onze opleidingsploeg, staat voor de rest van zijn carrière goed op zijn CV.”

Klaar voor de WorldTour

Van Eetvelt staat bekend als een puncher met een goede tijdrit. “Hij is absoluut klaar om de stap te zetten”, zegt Kurt Van De Wouwer, manager van het Lotto Soudal Development Team. “Van Eetvelt is bij ons gekomen in 2020, het coronajaar. Dat was een jaar met weinig wedstrijden voor de beloften, waardoor het moeilijk was om jezelf te laten zien. Maar in 2021 heeft hij direct een enorme stap gezet, met onder meer de Belgische titel in het tijdrijden, een 3de plaats op het BK op de weg, een 5de plaats op het EK en ook een 8ste plaats in de Tour Alsace. Dit jaar is hij opnieuw sterker geworden, getuige zijn 6de plaats in de Tour de Normandie en de 2de plaats in Luik-Bastenaken-Luik afgelopen weekeinde. Hij is meer dan zijn plaats in de WorldTour-ploeg waard.”

Van Eetvelt: ‘Lotto Soudal weet hoe met jongeren om te gaan’

Van Eetvelt zelf kijkt uit naar volgend seizoen, al hoopt hij ook dit jaar bij de beloften nog mooie resultaten te boeken. “Ik rijd al drie jaar bij het Development Team en ben ook al mee geweest op stage met de profs”, zegt hij. “De overstap voelt heel geleidelijk en natuurlijk aan. Uit al die renners die voor mij deze stap gezet hebben, blijkt wel dat Lotto Soudal goed weet hoe ze jongeren moeten brengen.”  

De derdejaars belofte hoopt zich bij de profs op alle vlakken verder te ontwikkelen. “Ik ben een puncher, maar kan ook goed mee als het langer bergop gaat en heb een goede tijdrit. Wat voor renner ik bij de profs zal worden, durf ik nu nog niet te zeggen. Maar ik kijk ernaar uit om me verder te ontwikkelen tot een sterke profrenner.”

Van Eetvelt werd afgelopen weekeinde nog tweede in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften. Foto: Brecht Steenhouwer.

In dit artikel