ProTeam Caleb Ewan knalt bergop naar tweede ritwinst in Ronde van Turkije!

"Ik ben echt onder de indruk van hoe ze me richting de finish hebben geloodst vandaag."
Race 15 april 2022

Lotto Soudal-renner Caleb Ewan heeft na de eerste ook de zesde etappe van de Ronde van Turkije op zijn naam geschreven. Op een korte maar lastige aankomst bergop in Eceabat – een stad op het schiereiland van Gallipoli - maakte de Australiër het knappe voorbereidende werk van zijn ploegmaats op indrukwekkende wijze af. Het was Jasper De Buyst die Ewan perfect richting de oplopende finish piloteerde. De Australiër nam op honderd meter van de meet de koppositie over, gaf die niet meer af en pakte zo de vierde etappezege uit zijn carrière in de Ronde van Turkije.

Op de zesde dag van de Ronde van Turkije was het woord aan de punchers. Aan het eind van een tweehonderd kilometer lange etappe wachtte op het schiereiland van Gallipoli een korte maar nijdige aankomst bergop. Nadat de laatste vluchters op tien kilometer van de meet werden ingerekend, ging het in een rotvaart richting de voet van de slotklim, waar Israel-Premier Tech meteen een strak tempo oplegde. Lotto Soudal beschermde met drie renners - Michael Schwarzmann, Harm Vanhoucke en Jasper De Buyst – zijn sprinter uitstekend in de voorste posities van het uitgedunde peloton.

Op iets meer dan een kilometer van de meet nam Lotto Soudal resoluut het heft in handen en werd Caleb Ewan in een spreekwoordelijke zetel richting eindsprint gebracht. Jasper De Buyst leverde opnieuw een indrukwekkende lead-out af, Ewan lanceerde zijn typische versnelling bergop en greep zo de ritwinst in etappe zes van de Ronde van Turkije. Jasper Philipsen en Danny Van Poppel werden respectievelijk tweede en derde.

“Deze etappe was opnieuw een mooie kans die we dan ook met beide handen wilden grijpen. Drie jaar geleden kwam ik op deze aankomst nog wat tekort om mee te dingen naar ritwinst, maar sindsdien ben ik een sterkere renner geworden en kan ik beter klimmen”, begint Caleb Ewan.

“Opnieuw grote dank aan mijn ploegmaats. Ik ben echt onder de indruk van hoe ze me richting de finish hebben geloodst vandaag. Hun werk maakt me fier en het voelt enorm goed dat ik het vandaag kan afmaken. De wind was een belangrijke factor in de laatste kilometers. Die blies vol in het nadeel dus wilde ik mijn sprint zeker niet te vroeg inzetten, zodat ik niet verrast kon worden in de ultieme meters. Ik moest mijn sprint echt tot in de perfectie timen en ik ben dan ook blij dat ik mijn inspanning volhield tot op de streep en zo mijn tweede etappezege kon bemachtigen. En dan nog in Gallipoli, toch wel een belangrijke plaats in de Australische geschiedenis”, besluit de pocketsprinter.

In dit artikel