ProTeam Andreas Kron start eerste Ardennenklassiekers met Amstel Gold Race

"Met een lange hoogtestage heb ik me op een ietwat atypische manier voorbereid op de Ardennenklassiekers."
Race 09 april 2022

Komende zondag 10 april, atypisch één week na de Ronde van Vlaanderen, staat de Amstel Gold Race op het programma voor Lotto Soudal. Het is de start van een vierluik Ardennenklassiekers met na de Brabantse en Waalse Pijl het vierde wielermonument van het seizoen: Luik-Bastenaken-Luik.

Voor de Amstel Gold Race vaardigt Lotto Soudal de volgende zeven renners af: Victor Campenaerts, Sébastien Grignard, Philippe Gilbert, Matthew Holmes, Andreas Kron, Maxim Van Gils en Tim Wellens. In Maastricht wordt het startschot gegeven voor 254 kilometer koers, waarin de renners maar liefst 33 hellingen – waaronder drie keer de befaamde Cauberg - voor de kiezen krijgen alvorens te finishen in Berg en Terblijt. Voor Philippe Gilbert – die de Amstel Gold Race maar liefst vier keer wist te winnen – wordt het zijn vijftiende en laatste deelname aan zijn geliefkoosde wedstrijd in Nederlands Limburg.

De 23-jarige Deen Andreas Kron opteerde voor een lange voorbereiding op hoogte en hoopt zich in de kijker te rijden tijdens zijn eerste volledige campagne Ardennenklassiekers.

“Vorig jaar miste ik door ziekte jammer genoeg de Ardennenklassiekers, daarom kijk ik nu nog meer uit naar mijn eerste volledige campagne met zowel Amstel Gold Race, Brabantse Pijl, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik”, begint Andreas Kron.Na overleg met het team heb ik me na Strade Bianche met een lange hoogtestage op een ietwat atypische manier voorbereid op de Ardennenklassiekers. De Volta Limburg Classic vorig weekend was dan ook de ideale wedstrijd om koersritme op te doen. Ik trok er enkele keren in de aanval, maar de benen voelden logischerwijze nog vrij zwaar aan nadat ik vlak na de hoogtestage richting Nederlands Limburg afzakte. Uiteindelijk was het een goede test met het oog op wat komen gaat en de overwinning van Arnaud maakte er al helemaal een geslaagde dag van.”

“Voorafgaand aan mijn eerste deelname verkende ik de Amstel Gold Race daags na Volta Limburg. Het is een mooi parcours en met opnieuw fans langs de weg wordt het ongetwijfeld een fantastische dag. Door de slingerende en smalle wegen wordt het een nerveuze koers, waarin de Gulpenberg volgens mij de poort naar de finale is. Daarna wordt het zaak om de steile Keutenberg met zo veel mogelijk ploegmaats te overleven. Het kan wel eens een open koers worden, daarom moeten we genoeg pionnen hebben om mee te spelen. We hebben alvast een sterk team aan de start en mogen dus de nodige ambities koesteren. Zelf hoop ik tijdens de Ardennenklassiekers op toptienplaatsen, een podium zou al helemaal fantastisch zijn”, besluit de jonge Deen.

In dit artikel