ProTeam Lotto Soudal wil stempel drukken op Ronde van Vlaanderen

Op zondag 3 april is het zover en vindt de apotheose van de Vlaamse kasseiklassiekers plaats.
Race 01 april 2022

Op zondag 3 april is het zover en vindt de apotheose van de Vlaamse kasseiklassiekers plaats tussen Antwerpen en Oudenaarde in de 106de Ronde van Vlaanderen. Na de start gaat het richting de Vlaamse Ardennen, waar maar liefst 18 hellingen en zeven kasseistroken liggen te wachten op de renners. Ook dit jaar fungeren de legendarische beklimmingen van de Koppenberg, Oude Kwaremont en Paterberg als scherprechters in de ruim 270 kilometer lange Ronde.

“Hoe ik de Ronde van Vlaanderen zou omschrijven? Als een echte feestdag voor de wielerfan. En ook als een koers waar we binnen de ploeg met zowel renners als staff ongelooflijk naar uitkijken. Maar het is tegelijk ook een lange en zware dag van 270 kilometer koers waarin er zodanig veel gebeurt en wel iedereen zijn eigen verhaal heeft”, zegt sportdirecteur Nikolas Maes.

Sterke selectie zonder uitgesproken kopman

“Met de selectie die we op papier hebben, moeten we zondag zeker onze stempel kunnen drukken op de koers. Misschien niet meteen voor de hoogste podiumplek, maar onze intentie is uiteraard om een rol te spelen in de Ronde. Natuurlijk heeft de prestatie van Victor Campenaerts in Dwars door Vlaanderen voor een extra boost gezorgd. Hij zal zondag zeker en vast ook iets proberen. Daarnaast verwacht ik dat Tim Wellens er ook zal staan, hij had Dwars door Vlaanderen nodig om het koersritme opnieuw te pakken te krijgen. Van onze youngsters Florian Vermeersch en Brent Van Moer mogen we ook zeker iets verwachten. En ook Cedric Beullens heeft ons al meerdere malen positief verrast in het voorjaar. Met Sébastien Grignard en Roger Kluge – die Frederik Frison vervangt na zijn sleutelbeenbreuk – hebben we nog twee renners die hun steentje kunnen bijdragen.”

Een befaamd duo als scherprechter

“Het parcours van de Ronde liegt niet en het zijn doorgaans de beste renners die naar het eind van de wedstrijd automatisch komen bovendrijven. Waar de koers wordt beslist? In het verleden bleek bijvoorbeeld de Hotond al meermaals cruciaal, maar nu weet natuurlijk iedereen dat het daar kan gebeuren. Voor mij blijft het duo Oude Kwaremont-Paterberg één van de belangrijkste scherprechters van de Ronde en op de Koppenberg krijg je meestal ook al een goede indicatie van wie zal meedingen naar de zege.”

“Met welk resultaat ik na afloop van de Ronde tevreden ben? We spreken over een Monument van 270 kilometer dus moeten we realistisch zijn. Maar uiteraard gaan we steeds voor het hoogst haalbare en proberen we te verrassen”, besluit de sportdirecteur van Lotto Soudal.