ProTeam Lotto Soudal naar Volta Limburg Classic en GP Indurain

Op zaterdag 2 april koerst Lotto Soudal zowel in Nederland als Spanje.
Race 31 maart 2022

Op zaterdag 2 april koerst Lotto Soudal op twee fronten. In Nederlands Limburg staat het Belgische WorldTeam aan de start van de 47ste Volta Limburg Classic (1.1) terwijl in het Spaanse Navarra de 31ste Gran Premio Miguel Indurain (1.Pro) op het programma staat.

Na twee jaar afwezigheid is de Volta Limburg Classic terug, en hoe… Met liefst 38 hellingen is de 195 kilometer lange wedstrijd een zware brok. Tussen start en finish in Eijsden moeten dus heel wat hoogtemeters worden overwonnen over kronkelende wegen, wat ongetwijfeld voor spektakel zal zorgen. Lotto Soudal vaardigt een sterke selectie af naar Nederland: Thomas De Gendt, Arnaud De Lie, Philippe Gilbert, Roger Kluge, Andreas Kron, Michael Schwarzmann en Rüdiger Selig.

“We gaan met twee duidelijke speerpunten van start in de Volta Limburg Classic: Andreas Kron en Arnaud De Lie”, zegt Maxime Monfort, sportdirecteur van dienst. “Andreas Kron heeft er na Strade Bianche een lange stage op zitten als voorbereiding richting de Ardennenklassiekers en ook Arnaud heeft de afgelopen weken al mooie dingen laten zien. Philippe Gilbert komt terug uit ziekte en zal eerder fungeren als wegkapitein, hij kent de wegen van Nederlands Limburg uiteraard als zijn broekzak. We zijn een van de vier WorldTour-ploegen aan de start, wat betekent dat we de wedstrijd moeten dragen. We mikken alvast op een topresultaat. Met een lastig parcours vol korte hellingen is het ook een mooie generale repetitie richting de Waalse klassiekers.”

Ook in het Spaanse Navarra krijgt het peloton in de GP Indurain heel wat hoogtemeters voor de wielen geschoven. In en rond Estella-Lizarra is het woord aan de punchers. Zo moet de Alto de Ibarra vier keer worden beklommen. Met de laatste keer op anderhalve kilometer van de meet kan deze als ultieme springplank dienen richting de overwinning. Lotto Soudal vaardigt een jonge klimmersploeg af naar Spanje met Filippo Conca, Steff Cras, Matthew Holmes, Sylvain Moniquet, Harry Sweeny, Maxim Van Gils en Viktor Verschaeve.

“We staan aan de start met een heel jonge maar talentvolle klimmersploeg”, zegt sportdirecteur Allan Davis. “Iedereen is gemotiveerd om te koersen maar met een sterk deelnemersveld aan de start moeten we ook realistisch zijn. We moeten daarom offensief proberen koersen om zo een mooi resultaat uit de brand te slepen. Daarnaast is de GP Indurain toch wel een speciale koers voor mij. Het Spaans Baskenland is sinds 20 jaar mijn thuis en het is als Australiër toch fijn om zo dicht bij mijn ‘home away from home’ te koersen.”