ProTeam Lotto Soudal met ambitie naar Dwars door Vlaanderen

Victor Campenaerts: "Het is geen geheim dat ik Dwars door Vlaanderen al lang in het rood heb aangestipt."
Race 29 maart 2022

Vier dagen voor de Ronde van Vlaanderen staat de 76ste editie van Dwars door Vlaanderen op het programma voor Lotto Soudal. Ook al is de WorldTour-wedstrijd 90 kilometer korter dan de Ronde, met dertien hellingen en vijf kasseistroken in de Vlaamse Ardennen bevat het vernieuwde parcours genoeg lastigheden om voor een ongetwijfeld spannende koers te zorgen.

Lotto Soudal-renner Victor Campenaerts heeft van Dwars door Vlaanderen een doel gemaakt en komt met ambitie aan de start in Roeselare.

"Het is geen geheim dat ik Dwars door Vlaanderen al lang in het rood heb aangestipt in mijn voorjaarsagenda”, zegt Victor Campenaerts. “Ik heb het vernieuwde parcours een vijftal keer verkend, maar dat is op zich niet zo heel speciaal aangezien ik vlakbij woon.”

“Uiteraard wil ik heel graag Dwars door Vlaanderen winnen. Ik ben er ook van overtuigd dat het me kan lukken. Zonder ambitie aan de start staan zou jammer zijn. Al moeten we ook nuchter blijven, ik zal renners als Tadej Pogačar en Van der Poel waarschijnlijk niet kunnen lossen. Daarom is het aan ons om tactisch slim te rijden en op die manier de koers in ons voordeel te laten uitdraaien. Ook de aanwezigheid van Tim Wellens kan voor ons een extra troef zijn."

"In Gent-Wevelgem reden we alvast een offensieve koers, maar ontbrak het ons aan een goed resultaat aan het eind. Het gaf me wel het nodige vertrouwen voor Dwars door Vlaanderen, een wedstrijd van toch bijna 70 kilometer korter."

Deze week werd ook in samenspraak met de ploeg beslist dat Tim Wellens Dwars door Vlaanderen aan zijn koerskalender toevoegt. De 30-jarige Belg kijkt er dan ook naar uit om na zijn niet-deelname aan de Omloop toch nog eens over de Vlaamse hellingen en kasseien te koersen.

“Tijdens Tirreno-Adriatico had ik nooit echt het topgevoel te pakken, voelde ik me wat ziekjes en besliste ik dan ook om de wedstrijd te verlaten in de voorlaatste rit. Dat bleek ook de juiste keuze want de dagen na de Tirreno werd ik ook niet zieker”, vertelt Tim Wellens. “Wel moest ik toch een tijdje herstellen en heb ik even niet goed kunnen trainen. Na een weekje rust hernam ik de training en koos ik voor een verblijf in Maastricht om de Waalse klassiekers en uiteraard ook de Amstel Gold Race te verkennen. Ik voelde me iedere dag beter worden en ik stelde dan ook voor aan de ploeg om van dat goed gevoel te profiteren en zo sta ik woensdag aan de start van Dwars door Vlaanderen.”

“Trainen en koersen is nog altijd iets anders, dus dat wordt wat koffiedik kijken. Ik hoop toch alleszins een rol te kunnen spelen in de finale. Tijdens de voorjaarsklassiekers heb ik een sterk Lotto Soudal-team gezien. Zo zit de jonge Arnaud De Lie in een goede flow en heeft Victor Campenaerts van Dwars door Vlaanderen al geruime tijd een doel gemaakt. Dat is alleen maar goed voor ons, hoe meer pionnen we hebben, hoe groter de kans op een topresultaat in Waregem.”

Selectie Lotto Soudal Dwars door Vlaanderen: Cedric Beullens, Victor Campenaerts, Arnaud De Lie, Frederik Frison, Brent Van Moer, Florian Vermeersch en Tim Wellens.

In dit artikel