ProTeam Lotto Soudal klaar voor WorldTour-drieluik in Vlaanderen

Brugge-De Panne op woensdag, de E3 Saxo Bank Classic op vrijdag en Gent-Wevelgem op zondag.
Race 23 maart 2022

Met de Minerva Classic Brugge-De Panne op woensdag, de E3 Saxo Bank Classic op vrijdag en Gent-Wevelgem op zondag kondigen zich deze week drie belangrijke wedstrijden voor Lotto Soudal op Vlaamse bodem aan.

Koninklijke sprint in De Panne?

Vanaf 2018 werd de Driedaagse De Panne omgedoopt tot eendagsklassieker. In deze  ruim 200 kilometer lange WorldTour-koers vinden de sprinters een parcours op hun maat, al kunnen meerdere passages in de beruchte Moeren voor opschudding zorgen. Sportdirecteur Nikolas Maes verwacht echter een koninklijke sprint in De Panne.

“Er komt een belangrijk drieluik aan waarin we ons als ploeg opnieuw willen tonen en daarnaast ook mooie resultaten willen scoren. In Brugge – De Panne concentreren we ons voornamelijk op een sprint met youngster Arnaud De Lie. Hij kan tussen de grote namen heel wat ervaring opdoen. Het ontbreken van Caleb Ewan in de selectie is natuurlijk jammer, maar dat verandert op zich niet zo veel aan onze tactiek. Nu moeten we ons plan uitvoeren met Arnaud in plaats van Caleb. Je weet natuurlijk nooit maar ik acht de kans op waaiers miniem aangezien iedereen weet waar het kan gebeuren en er daarnaast weinig wind wordt voorspeld.”

Mini-Ronde van Vlaanderen op vrijdag

De E3 Saxo Bank Classic geldt al jarenlang als de generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen. In iets meer dan 200 kilometer krijgt het peloton 17 hellingen en 5 kasseistroken in de Vlaamse Ardennen voor de wielen geschoven. Het duo Paterberg – Oude Kwaremont op een 40-tal kilometer van de meet leidt opnieuw een ongetwijfeld spannende finale in.

Nikolas Maes: “In de E3 Saxo Bank Classic zullen we onze pijlen vooral richten op Victor Campenaerts, maar hebben we daarnaast ook nog enkele andere sterke jongens die hun kans kunnen gaan. We hebben een goed team aan de start, maar door ziekte van enkele renners was het keuzes maken. Zo rijdt Florian Vermeersch bewust de E3 niet maar spaart hij zich voor Gent-Wevelgem op zondag. Ik verwacht in de E3, één van de zwaarste voorjaarsklassiekers trouwens, een traditioneel verloop met een eerste schifting op de Taaienberg. Daarna vormt de Paterberg een tweede cruciaal punt in de koers.”

Strijd in Flanders Fields op zondag

Op zondag staat met 250 kilometer koers in Gent-Wevelgem de langste opdracht van de week op het programma. Met zowel enkele hellingen waaronder de Kemmelberg, onverharde ‘Plugstreets’ en stroken waar de wind vrij spel heeft, dienen de renners heel wat hindernissen te overwinnen.

“Gent-Wevelgem biedt mooie opportuniteiten voor onze renners. Helaas missen we Caleb Ewan aan de start, maar dat vangen we met andere jongens op. Gent-Wevelgem is een tiental kilometer korter dan vorig jaar, maar toch blijft het een enorm zware koers. Met de vele vlakke stukken kan de koers een verrassende wending krijgen. Voor onze sprinter Arnaud De Lie wordt een dergelijk lange koers vooral een leerproces, we leggen hem dan ook geen druk op maar hij zal ongetwijfeld gemotiveerd zijn”, besluit sportdirecteur Nikolas Maes.

Selectie Minerva Classic Brugge De Panne : Jasper De Buyst, Arnaud De Lie, Sébastien Grignard, Michael Schwarzmann, Rüdiger Selig, Brent Van Moer en Florian Vermeersch.

Selectie E3 Saxo Bank Classic: Cedric Beullens, Victor Campenaerts, Frederik Frison, Sébastien Grignard, Michael Schwarzmann, Rüdiger Selig en Brent Van Moer.

Selectie Gent-Wevelgem: Cedric Beullens, Victor Campenaerts, Jasper De Buyst, Arnaud De Lie, Frederik Frison, Brent Van Moer en Florian Vermeersch.