Development Voorbeschouwing Ronde van Normandië

"Wij zullen voluit de kaart van de aanval trekken."
20 maart 2022

Morgen starten de beloften van Lotto Soudal in de Ronde van Normandië, hun eerste rittenwedstrijd van het seizoen. De ploeg trekt met open vizier naar Frankrijk, zo vertelt sportdirecteur Dirk Aernouts.

“Wij hebben geen sprinter in ons midden en zullen voluit de kaart van de aanval trekken. Ons team bestaat uit vrijbuiters die, wanneer ze met een kleine groep naar de meet gaan, zeker kunnen winnen. We hebben in de breedte een heel sterke ploeg voor Normandië. Iedereen zal zijn rol kunnen spelen binnen ons team. Wie mee is in de ontsnapping is de kopman.”

“Lennert Van Eetvelt, die vorige week won in Aywaille, rijdt momenteel heel sterk. Maar het parcours in Normandië is niet dusdanig geaccidenteerd dat men zomaar alles uit elkaar kan rijden”, gaat Aernouts verder. “Er liggen geen lange beklimmingen op het parcours. De wind zou op dit parcours in principe wel een bepalende factor kunnen zijn, maar volgens de huidige weersvoorspellingen zal er niet zoveel wind staan. Toch moeten onze renners attent zijn.”

“Het niveau ligt steevast hoog in deze wedstrijd”, weet Aernouts. “Er is een internationale bezetting met procontinentale en continentale teams. Samen met de Ronde van Bretagne en Ronde van de Elzas is dit één van de hoogst aangeschreven rondes op ons programma. Ik verwacht echter niet dat er één ploeg boven de rest uit zal steken. Wij hopen op een open wedstrijd en als het meezit zijn we zeker in staat een mooi resultaat neer te zetten in de loop van de week.”

Selectie: Branko Huys, Matthew Rice, Liam Slock, Luca Van Boven, Aaron Van der Beken en Lennert Van Eetvelt.

Rittenschema

Rit 1 Maandag 21/03 : Ouistreham – Vimoutiers (148,1 km)

Rit 2 Dinsdag 22/03 : Le Neubourg – Forges-les-Eaux (187,45 km)

Rit 3 Woensdag 23/03 : Nonancourt – Elbeuf (181,3 km)

Rit 4 Donderdag 24/03 :  Gacé – Argentan (160,63 km)

Rit 5 Vrijdag 25/03: Les Monts d’Aunay – Bagnoles de l’Orne (156,6 km)

Rit 6 Zaterdag 26/03 : Carentan – Carentan (175,8 km)

Rit 7 Zondag 27/03 : Ducey – Caen (142,45 km)

 

Foto: Facepeeters