ProTeam Arnaud De Lie viert 20ste verjaardag met derde plaats in Nokere Koerse

"Een podiumplaats in een Vlaamse klassieker als Nokere Koerse is super voor mij."
Race 16 maart 2022

Na een groepssprint op Nokereberg eindigde Arnaud De Lie derde in Nokere Koerse. De Ardennees moest op zijn 20ste verjaardag alleen Tim Merlier en Max Walscheid voor zich dulden, nadat Lotto Soudal hem als speerpunt in de sprint had uitgespeeld.

“Ik voelde me goed vandaag”, zei de sprinter direct na afloop. “Ja, het was mijn verjaardag. Maar elke koers is een opportuniteit op een goed resultaat. Ik ben heel blij met deze derde plaats in een Vlaamse klassieker.”

De Lie was voor Lotto Soudal de vooruitgeschoven pion indien het op Nokereberg tot een sprint zou komen. Dat gebeurde uiteindelijk na een finale vol aanvallen die nooit ver droegen. Cedric Beullens, Victor Campenaerts en Florian Vermeersch toonden zich daarbij attent. Thomas De Gendt, Sébastien Grignard en Michael Schwarzmann hadden daarvoor hun werk voor de ploeg al verricht. “Ik moet hen allemaal bedanken”, besefte De Lie. “Dankzij hen behaal ik hier deze derde plaats.”

Vermeersch mende het peloton in de laatste kilometer, terwijl De Lie het wiel van Merlier opzocht. Die laatste zette zijn sprint van ver in, waarna De Lie even ingesloten raakte. Toen hij eindelijk vrij baan kreeg na de laatste bocht, was het onmogelijk om Merlier en ook Walscheid nog voorbij te snellen. “Zij waren gewoon sterker vandaag, ik hoef nergens spijt van te hebben. Een podiumplaats in een Vlaamse klassieker als Nokere Koerse is super voor mij.”

In dit artikel