ProTeam Airofit nieuwe partner van Lotto Soudal voor ademhalingstraining

Het Belgische WorldTeam vanaf dit seizoen via het device de ademhaling van zijn renners verbeteren.
Algemeen 16 maart 2022

Lotto Soudal is verheugd een partnership aan te kondigen met Airofit, ’s werelds eerste slimme systeem voor ademhalingstraining. Zo zal het Belgische WorldTeam vanaf dit seizoen via het device de ademhaling van zijn renners verbeteren. Het is wetenschappelijk bewezen dat ademhalingsoefeningen aanzienlijke voordelen opleveren voor de fysieke prestaties en mentale gezondheid, en het team is dan ook blij om Airofit aan boord te halen als partner.

Lotto Soudal-renner Tim Wellens is een fervent gebruiker van het Airofit ademhalingsapparaat. “Met 82 opeenvolgende dagen van ademtraining zijn mijn ademhalingsoefeningen ondertussen een vast onderdeel geworden van mijn dagelijkse training”, zegt Tim Wellens. “Ik gebruik Airofit niet alleen om mijn longspieren en longcapaciteit te verbeteren, maar ook voor oefeningen die me laten ontspannen en me mentaal gezond houden. Met de gebruiksvriendelijke app kan je eenvoudig je vorderingen volgen en trainingssessies bijhouden.”

Misschien niet algemeen bekend, maar onvoldoende ademhalingscapaciteit is vaak een beperkende factor in sportprestaties. Combineer dat met een rijpositie waarin de renners vaak voorovergebogen zitten en je begrijpt snel het belang van een goede ademhaling. Samen met Airofit wil Lotto Soudal de ademhalingskracht van zijn renners verbeteren, de toegankelijke longcapaciteit vergroten, de zuurstoftoevoer naar de spieren optimaliseren en zelfs hoogtetraining simuleren door middel van ademhalingsoefeningen.

Airofit

Airofit is ’s werelds eerste slimme ademhalingsoefeningssysteem dat is ontworpen om de gezondheid, het algemene welzijn en de fysieke prestaties van mensen te verbeteren, in geval van Lotto Soudal, de fietsprestaties. De Airofit PRO ademhalingstrainer biedt instelbare weerstandsniveaus voor een soepele trainingsprogressie en bevat elektronica die de longfunctie meet. Via Bluetooth worden de gegevens naar je smartphone gestuurd, waar de app je live begeleiding en feedback geeft om de juiste training te garanderen. Omdat Airofit je individuele longfunctie meet, krijg je een volledig gepersonaliseerd trainingsprogramma op basis van de longgegevens, leeftijd, geslacht, grootte en trainingsdoel.