ProTeam Lotto Soudal met veelzijdige ploeg naar Nokere Koerse en Bredene Koksijde Classic

Deze week koerst het Lotto Soudal-WorldTeam opnieuw op Belgische bodem .
Race 15 maart 2022

Deze week koerst het Lotto Soudal-WorldTeam opnieuw op Belgische bodem met op woensdag 16 maart Nokere Koerse en op vrijdag 18 maart de Bredene Koksijde Classic. Ook in de 76ste editie van Nokere Koerse draait alles om de korte kasseihelling, de Nokereberg. Vanuit startplaats Deinze gaat het via een aanloop van een 80-tal kilometer richting vier plaatselijke ronden van 25 kilometer, waarin de vele kasseistroken een kans geven aan de aanvallers om een sprintfinish op Nokereberg te vermijden. Lotto Soudal rijdt Nokere Koerse met de volgende zeven renners: Cedric Beullens, Victor Campenaerts, Thomas De Gendt, Arnaud De Lie, Sébastien Grignard, Michael Schwarzmann en Florian Vermeersch.

Op vrijdag is er de Bredene Koksijde Classic, die net zoals vorig jaar gekruid wordt met een mix van wind, heuvels en kasseien. Na de start in Bredene gaat het richting Heuvelland, waar de renners onder meer de Kemmelberg en Monteberg voor de wielen geschoven krijgen. Na een passage door de beruchte Moeren gaat het richting aankomstplek Koksijde, waar nog drie lokale ronden worden afgewerkt voor de eigenlijke finish. Voor Bredene Koksijde Classic rekent Lotto Soudal op Michael Schwarzmann, Cedric Beullens, Sébastien Grignard, Victor Campenaerts, Rüdiger Selig en Arnaud De Lie.

“Het tweeluik Nokere Koerse en Bredene Koksijde Classic zijn belangrijke wedstrijden voor Lotto Soudal en we hebben een competitieve ploeg aan de start om mooie resultaten te behalen”, zegt sportdirecteur Nikolas Maes. Het parcours van Nokere Koerse is opnieuw iets lastiger geworden met de toevoeging van enkele kasseistroken. Er is dan ook genoeg ruimte om aan te vallen met onder meer Florian Vermeersch en Victor Campenaerts, maar met Arnaud De Lie hebben we ook een snelle man achter de hand, die dit seizoen al heeft bewezen een sprint te kunnen winnen.”

“In de Bredene Koksijde Classic wordt het vooral opletten voor de wind. Tijdens de passage in Heuvelland en ook erna kan het peloton in verschillende stukken scheuren, maar de vraag is of er genoeg organisatie komt om de boel draaiende te houden. Ongetwijfeld zal de heuvelzone voor schifting zorgen en het wordt dan ook zaak om aandachtig te koersen. Als het dan toch tot een sprint zou komen, schuiven we Arnaud De Lie naar voor.”