ProTeam Lotto Soudal met offensieve ploeg naar 80ste Paris-Nice

Sportdirecteur Maxime Monfort bespreekt de plannen van Lotto Soudal tijdens Paris-Nice.
Race 04 maart 2022

Op zondag 6 maart wordt het startschot van de 80ste Paris-Nice gegeven in Mantes-la-Ville. In acht etappes trekt het peloton zuidwaarts door Frankrijk en komen zowel sprinters, punchers, tijdrijders als klimmers aan hun trekken. De traditionele slotetappe inclusief de befaamde Col d’Eze moet voor de apotheose van een jubileumeditie van Parijs-Nice zorgen.

Lotto Soudal trekt met een mix van vrijbuiters en klimmers naar Parijs-Nice. Voor Steff Cras, Sébastien Grignard en Matthew Holmes wordt het een eerste kennismaking met de Koers naar de Zon, Frederik Frison start voor de tweede keer in de Franse WorldTour-rittenkoers. Thomas De Gendt wist al twee etappes te winnen in Paris-Nice en Philippe Gilbert staat voor de veertiende keer aan de start. Harm Vanhoucke behaalde vorig jaar, ondanks pech in de tijdrit, een elfde plek in het algemeen klassement en is ook dit jaar van de partij. Sportdirecteur Maxime Monfort bespreekt de plannen van Lotto Soudal tijdens Paris-Nice.

Maxime Monfort: “Paris-Nice is al een tijdje geen voorbereidingskoers meer en dus is het ook voor Lotto Soudal opnieuw een belangrijke afspraak op de koerskalender. We brengen een team van klimmers en rittenjagers aan de start. Met een gevarieerd parcours is ook de 80ste editie van Paris-Nice alweer een mini-Tour de France. De eerste rit is meteen een lastige rond Parijs, perfect geschikt voor punchers, aanvallers of sterke sprinters. Daarna volgen twee ritten met mogelijke waaiers of sprintkansen. Na een korte, explosieve tijdrit op woensdag arriveert het peloton in het Centraal Massief voor een dag vol heuvels. Op vrijdag is er een rit op maat van de aanvallers en het weekend kondigt zich met de Col du Turini op zaterdag en de traditionele slotetappe aan de Côte d’Azur op zondag opnieuw lastig aan.”

“Aangezien we geen sprinter aan boord hebben, moeten we volop voor de aanval kiezen. Daarom bevat onze selectie dan ook vooral renners die bijna iedere dag de koers kunnen kleuren. Dan denk ik aan Philippe Gilbert, Thomas De Gendt, Matthew Holmes maar evengoed aan Sébastien Grignard en Frederik Frison. Vorig jaar finishte Harm Vanhoucke net buiten de top tien van het klassement, maar zonder die lekke band in de tijdrit was het een top tien notering geweest. Harm heeft vorig weekend in de Ardèche aangetoond opnieuw in vorm te zijn en mag ook dit jaar een goed klassement ambiëren. Ook Steff Cras toonde zijn goede conditie aan in onder meer de Ruta del Sol. We geven Harm en Steff dan ook alle vrijheid en steun om een mooie eindnotering neer te zetten. Wanneer Parijs-Nice geslaagd is voor ons? Ritwinst zou schitterend zijn, maar ik wil eerst en vooral een gemotiveerde groep zien die iedere dag offensief koerst en er alles aan doet om een overwinning te bemachtigen”, besluit Maxime Monfort.

Rittenschema Paris-Nice

Zondag 6 maart: Mantes-la-Ville -Mantes-la-Ville (160 km)

Maandag 7 maart: Auffargis – Orléans (159.5 km)

Dinsdag 8 maart: Vierzon – Dun-le-Palestel (191 km)

Woensdag 9 maart: Domérat – Montluçon (13.4 km – Individuele tijdrit)

Donderdag 10 maart: Saint-Just-Saint-Rambert – Saint-Sauveur-de-Montagut (189 km)

Vrijdag 11 maart: Courthézon – Aubagne (214 km)

Zaterdag 12 maart: Nice – Col de Turini la Bollène-Vésubie (155.5 km)

Zondag 13 maart : Nice – Nice (116 km)  

In dit artikel