ProTeam Campenaerts zet goede vorm opnieuw in de verf met zesde plek in Le Samyn

Een ontsnapping van acht sprintte om de zege, Arnaud De Lie vervolledigde de top tien.
01 maart 2022

Na een vijfde plek in de Omloop Het Nieuwsblad heeft Victor Campenaerts opnieuw zijn goede vormpeil getoond in de Waalse openingsklassieker Le Samyn. De Lotto Soudal-renner maakte deel uit van een achttal dat na een ontsnapping nipt uit de greep bleef van het peloton. Na talloze aanvalspogingen werd de zege in Le Samyn uiteindelijk betwist in een sprint. De Italiaan Matteo Trentin trok aan het langste eind, Campenaerts moest zich in de sprint tevreden stellen met een zesde plaats. 

“Een zesde plaats in Le Samyn is uiteraard niet het resultaat waarop we hadden gehoopt”, begint Victor Campenaerts. “Maar Le Samyn stelt nooit teleur. Ik denk dat we met de ploeg een attractieve koers hebben gereden en er een aangenaam kijkstuk van hebben gemaakt. Uiteindelijk werd het een lange finale en heb ik er in de ontsnapping alles aan gedaan om het hoogst mogelijke resultaat te behalen. Ik had toch wat last van de ribben na mijn valpartij in de Omloop, maar ik denk dat we kunnen stellen dat Matteo Trentin veruit de sterkste was vandaag.” 

Enkele dagen na het openingsweekend werd er in de GP Samyn traditiegetrouw voor het eerst in het wielerseizoen op Waalse wegen gekoerst. Met een ruim 200 kilometer lang parcours tussen Quaregnon en Dour, bezaaid met hellingen en kasseien, kreeg het peloton meteen een pittige opdracht voor de wielen.

Lotto Soudal stuurde een sterke selectie naar Le Samyn en probeerde die ook uit te spelen. Toen het peloton de lokale ronden in Dour opreed, mengde Lotto Soudal zich in de debatten en vormde er zich op een veertigtal kilometer van de meet een omvangrijke kopgroep met daarbij vier Lotto Soudal-renners. Op de Waalse wegen rond Dour werd die kopgroep verder uitgedund tot een achttal dat de diepe finale inging. Daarin vertegenwoordigde Victor Campenaerts de kleuren van Lotto Soudal. In de slotkilometers kwamen er heel wat aanvalspogingen en speelde de kopgroep door het snel naderende peloton nog met vuur, maar uiteindelijk sprintte het achttal om de zege, waarbij de Italiaan Trentin het laken naar zich toetrok. Campenaerts moest zich tevreden stellen met de zesde plek, niet veel later werd Arnaud De Lie tweede in de pelotonsprint en vervolledigde de jonge Waal zo de top tien.

“Het is enorm fijn om op deze manier de eerste koers in Wallonië te beginnen”, spreekt een tevreden Arnaud De Lie“We hebben opnieuw een mooie ploegprestatie neergezet en zelf won ik nog bijna de pelotonsprint. Een topper als Philippe Gilbert die de sprint voor je lanceert geeft me echt een fantastisch gevoel. Wat eerder in de koers was ik mee met een omvangrijke kopgroep die ontstond op een van de kasseistroken en met vier Lotto Soudal-renners was het voor ons een goede situatie. Door een mindere verstandhouding werd die groep echter verder uitgedund. Ik speculeerde dan maar op de pelotonsprint aan het eind om een ereplaats uit de brand te slepen, wat ook goed gelukt is.”

Foto's: Photo News.

In dit artikel