ProTeam Gemengde gevoelens voor Steff Cras na de Vuelta a Andalucía

De 26-jarige Lotto Soudal-renner moet zich tevreden stellen met top twintig in eindklassement.
Race 20 februari 2022

Vandaag viel met een aankomst bergop in Chiclana de Segura het doek over een lastige editie van de Vuelta a Andalucía De etappewinst ging naar de Duitser Lennard Kämna, die de sterkste was uit een omvangrijke kopgroep. Steff Cras finishte op een twintigtal seconden van Simon Yates, die de groep der klassementsmannen aanvoerde. De Nederlander Wout Poels verdedigde zijn leiderstrui en won de 68ste Ruta del Sol. Cras beoogde een toptienplek in de eindstand, maar moet zich na vijf dagen koers in Andalusië tevreden stellen met een plaats in de top twintig.  

“Als ploeg mogen we tevreden zijn met de prestatie die we in deze Ruta del Sol hebben afgeleverd”, zegt Steff Cras. “De jongens hebben me perfect beschermd tijdens de etappes. Zelf heb ik wat gemengde gevoelens na deze Ruta del Sol. Ik voelde me de volledige week goed, en mijn vijfde plek aan het eind van etappe twee in Alcalá la Real toonde dat ook aan. Helaas kende ik gisteren een minder moment op 800 meter van de top van de eerste beklimming van de dag. Ik bevond me in de eerste groep maar moest die helaas laten rijden. Dat werd redelijk hard afgestraft want door desorganisatie achterin waren de vogels gaan vliegen…”

Desondanks onthoudt de Lotto Soudal-renner vooral het positieve van zijn deelname aan de Vuelta a Andalucía.

“Die vierde etappe was een teleurstelling, want anders had een toptienplek in het algemeen klassement – onze doelstelling voor deze week – er wel ingezeten. Vandaag voelde ik me wel opnieuw goed en mijn conditie is zeker en vast groeiende richting de komende koersen. In het algemeen kan ik dus tevreden terugblikken op de Vuelta a Andalucía”, besluit Steff Cras.

Foto: Photo News.

In dit artikel

16 feb 20 feb
  1. Wout Poels Vlag Nederland 20H 51' 27" Bahrain - Victorious
  2. Cristián Rodríguez Vlag Spanje 20H 51' 41" TotalEnergies
  3. Miguel Ángel López Vlag Colombia 20H 51' 42" Astana Qazaqstan Team
  4. Steff Cras Vlag België 20H 58' 39" Lotto Soudal
  5. Sylvain Moniquet Vlag België 21H 11' 57" Lotto Soudal
  6. Filippo Conca Vlag Italië 21H 15' 38" Lotto Soudal
  7. Sébastien Grignard Vlag België 21H 18' 30" Lotto Soudal
  8. Kamil Małecki Vlag Polen 21H 22' 15" Lotto Soudal
  9. Cedric Beullens Vlag België 21H 26' 05" Lotto Soudal
  10. Frederik Frison Vlag België 21H 27' 54" Lotto Soudal