ProTeam “De honger is groot”: Brent Van Moer en Florian Vermeersch starten seizoen in Tour du Var

Race 18 februari 2022

Dit weekend koerst Lotto Soudal op Franse bodem tijdens de driedaagse rittenwedstrijd Tour des Alpes Maritimes et du Var (2.1). Op vrijdag staat er een heuveletappe op het programma, waarbij de sterke sprinters aan zet zijn. Zaterdag en zondag krijgt het peloton bergachtig terrein voor de wielen geschoven, waar het algemeen klassement in een beslissende plooi wordt gelegd.

Lotto Soudal vaardigt met onder meer Arnaud De Lie, Caleb Ewan, Andreas Kron en Tim Wellens een sterke selectie af naar Frankrijk. Naast de Australiër Harry Sweeny trappen ook Brent Van Moer en Florian Vermeersch hun seizoen op gang in de Haut Var. De afgelopen weken ging het tweetal samen met ploegmaat Victor Campenaerts op stage in Spanje, waar ze in hotel Syncrosfera een trainingskamp op hoogte simuleerden. Na een lange periode van training is de honger dan ook groot om eraan te beginnen, al temperen Van Moer en Vermeersch de verwachtingen voor de Tour du Var.

“De afgelopen maanden heb ik heel wat trainingsarbeid geleverd en tegenover vorig jaar start mijn seizoen nu net iets later. Dat maakt de honger om eraan te beginnen nog groter”, zegt Florian Vermeersch. “De stage in Syncrosfera is enorm goed verlopen en ik heb mijn trainingen kunnen uitvoeren zoals gepland. De omstandigheden om te trainen waren er perfect en de aanwezigheid van Brent en Victor maakte het een geslaagde stage. Het was fijn om bijna iedere dag met twee vrienden op pad te gaan. Ook al had iedereen zijn individuele trainingsprogramma, toch hebben we de meerderheid van de duurtrainingen samen afgewerkt.”

(Lees verder onder de foto.)

Ploegmaat Brent Van Moer kan dat alleen maar beamen. “Na een geslaagde hoogtestage heb ik enorm veel zin om te koersen. Dit was een van de leukste stages die ik al afwerkte. Natuurlijk was er de aanwezigheid van Victor en Florian, maar we werden ook perfect ondersteund door onze verzorger, mecanicien en dokter. Met uitzondering van onze trainingstochten verbleven we bijna constant in de hoogtekamers. Ik kijk uit naar het resultaat ervan tijdens de wedstrijden.”

Beide renners zullen hun benen alvast eens testen in de Tour des Alpes Maritimes et du Var, een pittige driedaagse met heel wat klimwerk.

“De Tour du Var wordt voor mij koffiedik kijken. Het wordt afwachten hoe de benen reageren op het verblijf op hoogte. Als ik me de komende dagen nog niet super voel, is dit dan ook zeker nog geen reden tot paniek. Ik weet dat ik me goed heb voorbereid en dat ik de goede conditie te pakken heb richting de komende klassiekers. Door de vele hoogtemeters is de Tour du Var nu ook niet op mijn lijf geschreven, maar het is belangrijk om nog eens die wedstrijdprikkel te hebben voor de openingsklassiekers”, besluit Florian Vermeersch.

“Na mijn heupbreuk van afgelopen zomer heb ik niet veel koersen meer gereden, dus wordt het wat afwachten hoe ik me voel wanneer de intensiteit opnieuw de hoogte ingaat. Ik had een prima gevoel op training en ik kijk dan ook uit naar mijn deelname aan de Tour du Var. We staan met een sterke ploeg aan de start dus kan het wel eens een mooie driedaagse worden”, eindigt Brent Van Moer.

Selectie Lotto Soudal Tour des Alpes Maritimes et du Var: Arnaud De Lie, Caleb Ewan, Andreas Kron, Harry Sweeny, Brent Van Moer, Florian Vermeersch en Tim Wellens.

Rittenschema

Vrijdag 18 februari: Saint-Raphaël – Lay Seyne-sur-Mer (176 km)

Zaterdag 19 februari: Puget-Théniers – La Turbie (149 km)

Zondag 20 februari : Villefranche-sur-Mer – Blausasc (113 km)

In dit artikel

18 feb 20 feb

Tour des Alpes Maritimes et du Var

Vlag Frankrijk Frankrijk 438 km
  1. Nairo Quintana Vlag Colombia 10H 56' 01" Team Arkéa Samsic
  2. Tim Wellens Vlag België 10H 57' 31" Lotto Soudal
  3. Guillaume Martin Vlag Frankrijk 10H 57' 50" Cofidis
  4. Andreas Kron Vlag Denemarken 10H 59' 53" Lotto Soudal
  5. Harry Sweeny Vlag Australië 11H 20' 37" Lotto Soudal