ProTeam Iedereen krijgt zijn kans in UAE Tour

Michael Schwarzmann, Jarrad Drizners, Xandres Vervloesem en Matthew Holmes starten in de UAE Tour.
Race 17 februari 2022

Met de UAE Tour staat vanaf zondag de eerste WorldTour-wedstrijd van het seizoen op het programma. Lotto Soudal brengt er een ploeg van vrijbuiters aan de start. Door een aantal ziektegevallen die pas op het laatste moment aan het licht kwamen, moet de ploeg met vier renners starten.

Het Belgische WorldTeam komt aan de start met Michael Schwarzmann, Jarrad Drizners, Xandres Vervloesem en Matthew Holmes. “Deze wedstrijd is een kans voor hen allemaal om zich te tonen”, zegt ploegleider Mario Aerts. “We starten zonder uitgesproken kopman. Onze renners zullen elkaar helpen en allemaal een kans krijgen. Holmes en Vervloesem kunnen voor een mooie klassering in het eindklassement gaan, Schwarzmann kan het in een van de sprintritten proberen en wie weet is er een kans in de aanval voor Drizners.”

John Lelangue, General Manager van Lotto Soudal: “Dat we maar met vier renners kunnen starten, heeft te maken met een aantal ziektegevallen die pas op het laatste moment aan het licht kwamen en het drukke programma met naast de UAE Tour ook de Ruta del Sol, Tour des Alpes Maritimes et du Var, Omloop Het Nieuwsblad, Faun-Ardèche Classic, Kuurne-Brussel-Kuurne en Drome Classic. We hadden het zelf ook liever anders gezien, maar hier hebben we helaas geen invloed op. De gezondheid van onze renners staat altijd voorop. In overleg met onze ploegarts en de dokter van de UCI en volgens ons interne covid-protocol, hebben we deze beslissing moeten nemen.”

Rittenschema UAE Tour

Zondag 20 februari: Madinat Zayed – Madinat Zayed (185 km)

Maandag 21 februari: Hudayriyat Island – Abu Dhabi Breakwater (173 km)

Dinsdag 22 februari: Ajman – Ajman (9 km, ITT)

Woensdag 23 februari: Fujairah Fort – Jebel Jais (181 km)

Donderdag 24 februari: Ras al Khaimah Corniche – Al Marjan Island (182 km)

Vrijdag 25 februari: Expo 2020 Dubai – Expo 2020 Dubai (180 km)

Zaterdag 26 februari: Al Ain – Jebel Hafeet (148 km)

In dit artikel