ProTeam Lotto Soudal met groep vrijbuiters naar Ruta del Sol

"We moeten gedurende de vijfdaagse voluit voor de aanval kiezen."
Race 15 februari 2022

Vanaf woensdag 16 februari tot en met zondag 20 februari doorkruisen de Lotto Soudal-renners de Spaanse regio van Andalusië tijdens de 68ste Ruta del Sol. In deze selectieve 2.Pro rittenwedstrijd krijgt het peloton een mix van heuvelachtige en bergetappes voorgeschoteld. Lotto Soudal komt er met de volgende zevenkoppige selectie aan de start: Cedric Beullens, Filippo Conca, Steff Cras, Frederik Frison, Sébastien Grignard, Kamil MaÅ‚ecki en Sylvain Moniquet. Sportdirecteur van dienst is Kurt Van de Wouwer, die tekst en uitleg geeft bij de ambities van Lotto Soudal tijdens de Vuelta a Andalucía.

“Vijf renners die deelnamen aan de Clásica Jaén Paraiso Interior zullen ook aan de start staan van de Ruta del Sol. Cedric Beullens en Kamil MaÅ‚ecki komen bij de selectie, terwijl Tim Wellens en Andreas Kron enkel in Jaén reden. In de Ruta del Sol gaan we zonder uitgesproken kopman van start, het is eerder een groep van vrijbuiters. Renners zoals Steff Cras of Sylvain Moniquet zijn in staat een mooi resultaat in het algemeen klassement neer te zetten, maar dat moeten we dag per dag bekijken.”

“Het feit dat de renners binnen onze selectie niet voor een specifieke kopman moeten werken, opent perspectieven voor hen om zelf hun kans te gaan. Die moeten ze tijdens wedstrijden als deze te proberen nemen. Daarom moeten we gedurende de vijfdaagse voluit voor de aanval kiezen. Het wordt echter niet eenvoudig want zoals de traditie het wil zijn er geen makkelijke etappes bij in Andalusië, het parcours is steeds pittig en er is doorgaans een enorm sterk deelnemersveld”, besluit Kurt Van de Wouwer.

Rittenschema

Woensdag 16 februari: Ubrique – Iznájar (200 km)

Donderdag 17 februari: Archidona – Alcalá La Real (150 km)

Vrijdag 18 februari: Lucena – Otura (153 km)

Zaterdag 19 februari: Cúllar Vega – Baza (167 km)

Zondag 20 februari: Huesa – Chiclana de Segura (146 km)

In dit artikel