ProTeam Lotto Soudal wil offensief koersen in Tour de la Provence

Eerste opdracht bij Lotto Soudal voor sportdirecteur Cherie Pridham.
09 februari 2022

Van donderdag 10 tot en met zondag 13 februari trekt Lotto Soudal naar Zuid-Frankrijk om er deel te nemen aan de Tour de la Provence (2.Pro). Met een proloog en drie boeiende etappes krijgen zowel de hardrijders, sprinters, punchers als klimmers kansen om zich te onderscheiden. De volgende zes renners zullen aan de start staan van de 7de Tour de la Provence: Cedric Beullens, Philippe Gilbert, Kamil Małecki, Michael Schwarzmann, Viktor Verschaeve en Xandres Vervloesem.

Voor Cherie Pridham betekent de rittenkoers in Zuid-Frankrijk haar debuut als sportdirecteur bij Lotto Soudal. De Britse geeft tekst en uitleg bij de tweede rittenkoers van Lotto Soudal dit seizoen.

“De Tour de la Provence gaat van start met een zeven kilometer lange proloog op een snel en niet al te technisch parcours. Voor ons is het een mooie opportuniteit om het tijdritprotocol in te oefenen, vooral voor de jongens die mikken op een mooie eindnotering. De openingsetappe wordt wellicht voer voor sprinters, maar het wordt in de Camargue ook opletten geblazen voor de wind. De tweede etappe, met het zwaartepunt in de laatste 75 kilometer, is er eentje voor aanvallers of punchers. Het doek over de Tour de la Provence valt met een koninginnenetappe die ruim 3000 hoogtemeters bevat. De beslissing over het eindklassement valt wellicht op de Montagne de Lure, met 14 kilometer klimmen aan 7%.”

Pridham wil meteen de filosofie van het team in de praktijk brengen. Met reeds vijf overwinningen op zak dit seizoen is er alvast een pak vertrouwen om er opnieuw vol voor te gaan.

“Zoals het devies bij Lotto Soudal luidt zullen we offensief koersen en moeten we op zoek naar opportuniteiten in ontsnappingen. We zijn erop gebrand om verder te gaan op het elan van de voorbije weken. Zelf ben ik enorm vereerd en trots om mijn opdracht bij Lotto Soudal – een team met dergelijke historie – te starten. Ik kijk er enorm naar uit en de goede start van het seizoen heeft ons allemaal gemotiveerd om nog voor meer resultaten te gaan. De sfeer zit er alvast in en er is ook een grote eensgezindheid binnen het team.” 

Nadat hij zijn laatste seizoen als prof aftrapte in de GP La Marseillaise, hoopt Philippe Gilbert zijn conditie verder aan te scherpen tijdens de Tour de la Provence.

(Lees verder onder de foto.)

“Ik heb goed kunnen trainen na de GP La Marseillaise en voel me goed. Ik kijk er naar uit om aan de start te staan van de Tour de la Provence, een koers waar ik echt van houd en die plaats vindt in een prachtige regio. De koers zal me toelaten om mijn conditie verder aan te scherpen richting wat komt. Hoewel de Tour de la Provence slechts vier etappes kent, is er toch voor ieder type renner wat wils. Het wordt een interessante vierdaagse”, sluit Philippe Gilbert af.

Rittenschema Tour de la Provence (10.02 – 13.02)

Donderdag 10 februari : Proloog Berre L’Étang (7,2 km)

Vrijdag 11 februari: Istres – Les Saintes Maries de la Mer (159 km)

Zaterdag 12 februari : Arles – Manosque (187 km)

Zondag 13 februari : Manosque – Montagne de Lure (169 km)

In dit artikel

10 feb 13 feb

Tour de la Provence

Vlag Frankrijk Frankrijk 498,5 km
  1. Nairo Quintana Vlag Colombia 12H 09' 11" Team Arkéa Samsic
  2. Julian Alaphilippe Vlag Frankrijk 12H 09' 38" Quick-Step Alpha Vinyl Team
  3. Mattias Skjelmose Jensen Vlag Denemarken 12H 09' 45" Trek - Segafredo