WorldTeam Florian Vermeersch verlengt contract tot eind 2024

Lotto Soudal heeft het contract van Florian Vermeersch opengebroken.
Algemeen 18 december 2021

Lotto Soudal heeft het contract van Florian Vermeersch opengebroken. Tijdens de ploegstage aan de Spaanse Costa Blanca zette de beloftevolle Belg zijn handtekening onder een nieuwe overeenkomst van twee jaar. Zo zal Vermeersch al minstens tot eind 2024 in het shirt van het Belgische UCI WorldTeam te zien zijn. Florian Vermeersch, nog maar 22, is al een vertrouwd gezicht bij Lotto Soudal nadat hij midden 2020 prof werd vanuit het Development Team.

“Deze contractverlenging geeft me veel vertrouwen richting de toekomst”, zegt Florian Vermeersch. “We delen dezelfde toekomstvisie en het is fijn om deel uit te maken van een ambitieus project waarbij heel wat jongeren in een goed omkaderde omgeving kunnen doorgroeien. Ik geloof sterk in de kwaliteit en de uitbouw van een klassieke ploeg die een rol kan spelen in de belangrijkste wedstrijden. Als 22-jarige krijg je niet in iedere WorldTour-ploeg meteen de kans om je te bewijzen. Dat is bij Lotto Soudal wel het geval, waar ik vanuit het Development Team doorstroomde richting het profteam. Dat zorgt naast een groot pak vertrouwen ook voor een soort van familiegevoel. Je bouwt door de jaren heen een band op met zowel staf als renners en dat was toch ook een belangrijke factor richting een verlengd verblijf bij het team.”

“Florian wordt de komende jaren een belangrijke pion in onze klassieke kern en daarom zijn we ook verheugd dat hij gelooft in het project”, zegt General Manager van Lotto Soudal, John Lelangue. “Het is mooi om te zien welk traject Florian reeds heeft afgelegd vanuit het Development Team en we kijken dan ook reikhalzend uit naar wat de komende jaren zullen brengen. We blijven daarom continu inzetten om jong talent te ontwikkelen in de winnaars van morgen.”

“Het klassieke voorjaar zorgde, mede door pech en valpartijen, niet voor de gehoopte resultaten. Na een rustperiode ging het veel beter en natuurlijk volgde met een tweede plek in Parijs-Roubaix de apotheose van een geslaagd seizoen. Volgend jaar komt de focus niet enkel op de klassiekers te liggen, ook in het tijdrijden wil ik graag nog stappen zetten. Die twee zijn volgens mij trouwens perfect te combineren. En met een sterke sprint heb ik nog een bijkomende troef achter de hand. Ik hoop volgend jaar allereerst met een goede conditie aan de start van de klassiekers te komen en me te tonen in de finale”, besluit de 22-jarige Belg.

Foto: Facepeeters.

Bekijk de aankondiging hier:

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.

In dit artikel