Ladies Anna Plichta zet punt achter carrière

"Ik voel dat het moment gekomen is voor een nieuwe stap in mijn leven."
Algemeen 06 december 2021

Anna Plichta (29) heeft besloten met onmiddellijke ingang een punt te zetten achter haar carrière en daardoor zal ze volgend seizoen dus geen deel uitmaken van het Lotto Soudal Ladies team. De Poolse renster trad dit jaar toe tot de ploeg en had een tweejarig contract getekend, maar dit zal nu eind dit jaar stopgezet worden. Plichta heeft twee Poolse tijdrittitels op haar palmares en afgelopen zomer kleurde ze mee de olympische wegrit in Tokio met een lange ontsnapping.

“Ik ben altijd met plezier profrenster geweest. Ik hield van het trainen en het strijden in de koers, maar het voorbije jaar merkte ik dat ik grinta verloor, het gevoel van competitiviteit en de durf om risico’s te nemen,” getuigt Anna Plichta. “Ik kon nog steeds hard trainen, was gefocust en gemotiveerd maar ik had niet meer het gelukkige gevoel als de wedstrijddag naderde. Ik werd me bewust van het feit dat er iets veranderde in mijn hoofd en dat ik misschien eens de tijd moest nemen om na te denken over mijn toekomst. Enkele weken terug besloot ik dat het tijd was om te stoppen met wielrennen.”

“Ik had mezelf altijd beloofd om te stoppen wanneer ik nog steeds van het wielrennen hield,” zegt Plichta. “En op dit moment voel ik dat het moment gekomen is voor een nieuwe stap in mijn leven. Ik ben klaar voor nieuwe uitdagingen. Ik koester de mooie herinneringen en zal altijd met een warm hart en grote glimlach terugkijken op mijn carrière. Zeker door de mensen die ik heb ontmoet en de schitterende verhalen die geschreven zijn. Ik wil iedereen bedanken die me gesteund heeft tijdens mijn carrière. En grote dank aan Lotto Soudal voor het begrip om me een andere richting in te laten slaan.”

Het hele team wenst Anna veel succes in de toekomst!

In dit artikel

Anna Plichta bij Lotto Soudal