Ladies Samenstelling Lotto Soudal Ladies en U23-team voor 2022

Zowel het damesteam als belofteteam compleet voor volgend seizoen.
Algemeen 06 november 2021

Zowel het damesteam als belofteteam zijn compleet voor 2022. In totaal zullen er veertien Lotto Soudal Ladies zijn en het Lotto Soudal Development Team zal zeventien renners tellen. Met het damesteam wil Lotto Soudal vanaf komend seizoen ook volop de kaart van de jeugd trekken.

“We willen met ons damesteam een andere koers varen en mikken op ontwikkeling van jonge rensters”, stelt Kurt Van de Wouwer, sportief verantwoordelijke van de Lotto Soudal Ladies en Lotto Soudal U23. “In navolging van wat we al jaren, met succes, doen bij de beloften. Die lijn willen we graag doortrekken bij de vrouwen. Daarom kozen we ervoor om een continentale opleidingsploeg te vormen. We hebben Belgisch talent binnen onze rangen, maar keken ook over de grenzen heen. We willen hen een gebalanceerd programma aanbieden waarbij ze zullen kunnen proeven van de klassiekers, maar daarnaast ook deelnemen aan koersen die meer op hun maat zijn. Dan denk ik bijvoorbeeld aan wedstrijden van de Lotto Cycling Cup. Sowieso wordt ons devies dat we deze dames tijd willen en zullen geven om te groeien en te leren. Met daarbij de professionele omkadering van Lotto Soudal.”

(Lees verder onder de foto.)

Zoals we reeds via onze social media aankondigden rijden de Duitse Marla Sigmund (18) en de Nederlandse Mijntje Geurts (18) volgend jaar voor Lotto Soudal. Mijntje Geurts veroverde op het afgelopen WK in Leuven een knappe tiende plaats in de wegrit bij de junioren en ze schreef dit seizoen de eindzege in de Bizkaikoloreak op haar naam, een rittenwedstrijd in Spaans Baskenland. Zij tekende voor twee seizoenen. Marla Sigmund is niet alleen actief op de weg, maar ook op de piste. Dit jaar werd ze nationaal kampioene in de ploegkoers en puntenkoers.

Daarnaast zijn er nog vier andere nieuwe rensters die volgend jaar in de kleuren van Lotto Soudal zullen rijden. Daarbij twee Belgische dames: Esmée Gielkens (20) en Ines Van de Paar (18). Van de Paar sprintte eind oktober naar de Vlaamse juniorentitel. Zij tekende een tweejarig contract.

De Britse Josie Knight (24) veroverde dit jaar zilver in de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen. Op het WK in Roubaix reed ze met de nationale ploeg naar brons. Knight wil graag het baanwielrennen combineren met de weg en koos voor Lotto Soudal om dit mogelijk te maken. Tot slot maakt ook de Tsjechische Kristýna Burlová (19) de overstap naar Lotto Soudal. Zij behaalde vorig jaar een mooie achtste plaats in de wegrit bij de junioren op het EK in Plouay en werd er veertiende in de tijdrit.

Eerder maakten we al de transfers bekend van Eefje Brandt, Katrijn De Clercq, Mieke Docx, Sterre Vervloet en Kylie Waterreus.

“We trekken in de toekomst dus volop de kaart van de jeugd in ons vrouwenteam”, gaat Kurt Van de Wouwer verder. “Deze veranderingen uiten zich in een quasi volledig nieuwe samenstelling van onze ploeg. We behouden drie van de huidige rensters. Anna Plichta, die een tweejarig contract heeft lopen, en Abby Mae Parkinson, die aan haar derde seizoen bij ons team begint, zijn twee meer ervaren rensters. Elise Vander Sande krijgt volgend jaar de kans om zich verder te ontplooien.”

Dirk Onghena wordt volgend jaar sportdirecteur van het damesteam en zal in de meeste wedstrijden achter het stuur van de volgwagen zitten. Sinds 2002 was hij coach bij Belgian Cycling en Cycling Vlaanderen.

Terwijl het damesteam veertien rensters zal tellen, zullen er volgend jaar zeventien beloften zijn. De tien nieuwkomers maakten we reeds bekend, daarnaast zijn er zeven renners die bij het team blijven: Ramses Debruyne, Liam Slock, Luca Van Boven, Jarne Van de Paar, Aaron Van der Beken, Lennert Van Eetvelt en Lars Van Ryckeghem.

(Lees verder onder de foto.)

Lotto Soudal Ladies 2022: Eefje Brandt, Kristýna Burlová, Katrijn De Clercq, Mieke Docx, Mijntje Geurts, Esmée Gielkens, Josie Knight, Abby Mae Parkinson, Anna Plichta, Marla Sigmund, Ines Van de Paar, Elise Vander Sande, Sterre Vervloet en Kylie Waterreus.

Lotto Soudal Development Team 2022: Ramses Debruyne, Jelle Harteel, Branko Huys, William Junior Lecerf, Milan Paulus, Gianluca Pollefliet, Matthew Rice, Alec Segaert, Liam Slock, Luca Van Boven, Jarne Van de Paar, Noah Vandenbranden, Aaron Van der Beken, Lennert Van Eetvelt, Vincent Van Hemelen, Cédric Van Raemdonck en Lars Van Ryckeghem.