WorldTeam Steff Cras en Matthew Holmes blijven bij Lotto Soudal

De Belg en Brit tekenen een contractverlenging van één jaar.
Algemeen 28 oktober 2021

Klimmerstypes Steff Cras en Matthew Holmes zullen ook volgend seizoen de kleuren van Lotto Soudal verdedigen. Zowel de 25-jarige Belg als de 27-jarige Brit tekende een contractverlenging van één jaar. Zo gaan zowel Cras als Holmes volgend jaar hun derde seizoen bij Lotto Soudal in.

De 25-jarige Belg Steff Cras rijdt ondertussen al twee seizoenen voor Lotto Soudal. De beloftevolle klimmer kon in die periode proeven van een deelname aan zowel de Tour, Vuelta en het wielermonument Il Lombardia. Na heel wat tegenslagen hoopt Cras volgend jaar opnieuw op volle sterkte te presteren.

“In de afgelopen twee jaar voelde ik me echt thuis bij het team”, zegt Steff Cras. “Met deze jonge en talentvolle groep ziet de toekomst er dan ook heel mooi uit. Persoonlijk is mijn contractverlenging een mentale opsteker na twee seizoenen die gekenmerkt werden door heel wat pech. Zo moest ik in 2020 de Tour verlaten met rugklachten, wat de rest van mijn jaar hypothekeerde. Ook dit jaar ging de eerste helft van mijn seizoen in rook op door een covidbesmetting. Ik kijk dan ook enorm uit naar een jaar waarin ik op volle sterkte kan presteren. Ik wil me opnieuw focussen op een goed klassement in korte rittenkoersen en ritwinst in een Grote Ronde. Daarnaast zal ik het team uiteraard zo goed mogelijk bijstaan. Mijn tweede seizoenshelft gaf me alvast vertrouwen voor wat komen gaat.”

(Lees verder onder de foto.)

Ook voor Matthew Holmes was 2020 zijn eerste seizoen bij het Belgische wielerteam. De Brit gaf meteen zijn visitekaartje af in de Tour Down Under, waar hij de koninginnenetappe naar Willunga Hill op zijn naam wist te schrijven. Zowel in de Giro van 2020 als de afgelopen Vuelta toonde Holmes nog maar eens over een goed stel klimmersbenen te beschikken.

Matthew Holmes: Het voelt enorm fijn om mijn derde seizoen bij Lotto Soudal aan te vangen. Ik kijk alvast erg uit naar volgend jaar, zeker na de afgelopen team days, waar er werd gewerkt aan heel wat aspecten zoals nieuw materiaal en trainingsschema’s. Na twee seizoenen waarin ik het team beter leerde kennen en er heel wat vrienden maakte, voelt Lotto Soudal echt aan als ‘mijn’ team. Het is een professionele omgeving en ik voel dat ik nu echt deel uitmaak van het team.”

“Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen twee seizoenen. Misschien heeft dit jaar niet gebracht wat ik ervan had verwacht, maar ik kon toch een WorldTour-wedstrijd winnen tijdens mijn eerste profcontract. Op die prestatie ben ik trouwens nog steeds heel trots. Ik kwam ook enkele keren dicht bij een ritoverwinning in een Grote Ronde, wat me vertrouwen geeft om volgend jaar opnieuw vol voor die zege te gaan. Ik besef dat ik het in me heb en na twee seizoenen in de WorldTour weet ik perfect wat ik kan en niet kan. Daarom ligt de focus ook volgend jaar op ontsnappingen, hetzij in Grote Rondes, hetzij in andere rittenkoersen”, besluit Matthew Holmes.

Foto's: Facepeeters.

In dit artikel