WorldTeam Victor Campenaerts tekent driejarig engagement bij Lotto Soudal

"Ik wil mijn steentje bijdragen in de attractieve manier van koersen van Lotto Soudal."
Algemeen 19 oktober 2021

Victor Campenaerts zal de komende jaren de kleuren van Lotto Soudal verdedigen, want de 29-jarige Belg tekende een overeenkomst van drie seizoenen bij het Belgische WorldTeam. Campenaerts reed eerder al twee jaar voor het team, waarin hij naast Belgisch en Europees kampioen tijdrijden ook de werelduurrecordhouder werd. Campenaerts is nu klaar voor een nieuw hoofdstuk bij het team.

“Uiteraard was ik gecharmeerd door de grote interesse van verschillende teams, maar het interessante project en de duidelijke ambities van Lotto Soudal hebben de doorslag gegeven”, zegt Victor Campenaerts. “Ik voelde meteen vertrouwen en het is natuurlijk ook fijn dat ik naast enkele renners ook nog veel stafleden goed ken. Ik kijk er dan ook echt naar uit om mijn steentje bij te dragen in de attractieve manier van koersen van Lotto Soudal, het is echt exciting! Ik kijk met heel veel plezier terug op de afgelopen twee jaar bij Team Qhubeka. Het is meer dan een wielerteam. Het goede doel dat verbonden is aan de ploeg – kinderen via de fiets een kans geven op betere educatie - zal ik voor altijd een warm hart toedragen.”

Ook algemeen manager van Lotto Soudal, John Lelangue, is in de wolken met de komst van de 29-jarige Belg.

“Met Victor Campenaerts versterken we onze kern met een enorm complete renner. Dit seizoen maakte hij echt indruk in zowel de eendagsklassiekers als rittenwedstrijden. Zijn aanvallende manier van koersen legde hem met onder meer ritwinst in de Giro en een derde plaats in de eindstand van de Benelux Tour geen windeieren. Victor gelooft in het Lotto Soudal-project en past bovendien perfect binnen het team.”

Campenaerts proefde afgelopen seizoen van de Belgische klassiekers en dat smaakt duidelijk naar meer.

Victor Campenaerts: Ik heb mijn hart verloren aan de voorjaarsklassiekers en ik wil voortgaan op het elan van afgelopen seizoen. Dat betekent aanvallend koersen, maar ook resultaat behalen. Die twee gaan ook vaak hand in hand, want zo kan je soms een koersscenario creëren waaruit je kan winnen. En met heel wat jongeren als bijvoorbeeld Van Moer en Vermeersch is er enorm veel talent aanwezig. We kunnen dan ook zeker meespelen in de finales.”

“Zelf heb ik een stap teruggezet in het tijdrijden, maar ik bezit natuurlijk nog altijd veel knowhow. Die wil ik ook graag overbrengen aan de jongeren met ambitie in het rondewerk. Als ik ook maar enige marge voor verbetering opmerk, zal ik niet twijfelen om mijn expertise te delen. Daarnaast wil ik een voortrekker zijn voor de jongere renners om hun koersdurf aan te scherpen. Maar ook omgekeerd kan ik binnen Lotto Soudal nog heel wat bijleren van onder meer Philippe Gilbert, die volgend jaar zijn laatste seizoen rijdt.”

“Ik besef dat ik volgend jaar nog niet kan meespelen in bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen, daarvoor is mijn uithoudingsvermogen nog iets te beperkt. Daarom zal de trainingsfocus vooral liggen op het kweken van meer inhoud. Om zo van een tijdritinspanning van pakweg een uur te evolueren in een renner die de afstand van de grootste klassiekers aankan. Volgend seizoen mik ik in eerste instantie op de semiklassiekers en kortere rittenwedstrijden.”

Ook John Lelangue kijkt alvast uit naar het nieuwe wielerseizoen.

“Het wordt uiteraard een fijn weerzien met Victor. In 2019 werkten we samen aan een van de meest uitdagende projecten binnen het wielrennen en brak hij het werelduurrecord. Victor schoolde zich recent om naar een echte baroudeur, maar het staat buiten kijf dat hij ook binnen het performance gedeelte een belangrijk element wordt. Met zijn uitgebreide ervaring in het tijdrijden zal hij ongetwijfeld iets extra brengen in het team. Het afgelopen jaar toonde hij in zijn eerste klassieke campagne bravoure, maar uiteraard wil Victor ook scoren. Met zijn prachtige ritwinst in de Giro bewees Victor ook een koers te kunnen afmaken. Binnen Lotto Soudal zullen we er dan ook alles aan doen om zijn dromen te verwezenlijken. We kijken echt uit naar de komst van Victor en we kunnen niet wachten op het nieuwe seizoen!”

Helaas, je hebt de cookies voor het tonen van externe inhoud niet aanvaard. Wil je toch weten wat hier te zien is? Pas dan je voorkeuren aan in onze cookieverklaring.