WorldTeam Tim Wellens voor de negende keer aan de start van Ronde van Lombardije

De Lotto Soudal-renner blikt vooruit op één van zijn favoriete koersen.
Race 08 oktober 2021

Op zaterdag 9 oktober staat Lotto Soudal aan de start van de Ronde van Lombardije, het vijfde en laatste Monument van het wielerseizoen 2021. In de 108ste editie van de “koers van de vallende bladeren” krijgen de renners tussen Como en Bergamo 240 lastige kilometers voor de wielen geschoven. Op ruim 30 kilometer van de finish ligt met de Passo di Ganda de laatste lange beklimming van de dag. Een paar pittige slotkilometers staan de renners nog te wachten in de diepe finale in Bergamo. Lotto Soudal-renner Tim Wellens, die al twee keer top vijf wist te rijden in Il Lombardia, staat al voor de negende keer aan de start van één van zijn favoriete koersen.

“In tegenstelling tot vorig jaar rijden we nu opnieuw van Como naar Bergamo. Maar onafhankelijk van het parcours is de Ronde van Lombardije een wedstrijd die me nauw aan het hart ligt”, zo zegt Tim Wellens. “De koers wordt gereden in een leuke tijd van het jaar en bovendien ook in een prachtige streek. In Il Lombardia behaalde ik bovendien mijn beste ereplaatsen in een Monument.”

“Een tweetal weken geleden verkende ik het parcours al eens en het viel me op hoe technisch de afdalingen zijn. Gelukkig wordt er droog weer voorspeld en zal het dus geen enorm grote impact op de koers hebben. Wat het koersverloop betreft, is het tegenwoordig enorm moeilijk om op voorhand uitspraken te doen. De wedstrijden breken steeds verder van de finish open. Maar dat de laatste zware beklimming, op ruim dertig kilometer van de finish belangrijk wordt, staat buiten kijf. De aankomst is me bekend, een tweetal kilometer bergop met een kleine passage op kasseitjes.”

“Mijn persoonlijke ambities zijn dit jaar eerder beperkt. Wellicht wordt Andreas Kron als speerpunt uitgespeeld. Onze jonge Deen heeft in Varese zijn goede vormpeil getoond en kan ook in de Ronde van Lombardije meedingen naar een mooi resultaat”, zo besluit Tim Wellens.

Selectie Lotto Soudal Il Lombardia: Steff Cras, Matthew Holmes, Andreas Kron, Tomasz Marczyński, Harm Vanhoucke, Maxim Van Gils en Tim Wellens.

Tim Wellens in actie tijdens Tre Valli Varesine: Photo News.

In dit artikel