WorldTeam Beresterke Florian Vermeersch tweede in Parijs-Roubaix!

De 22-jarige Lotto Soudal-renner imponeert in zijn eerste Helleklassieker.
Race 03 oktober 2021

Lotto Soudal-renner Florian Vermeersch is na een beresterke koers tweede geëindigd in Parijs-Roubaix. Na een ware uitputtingsslag in de Hel van het noorden sprintten Mathieu Van der Poel, Sonny Colbrelli en Florian Vermeersch op de velodroom van Roubaix om de zege. Daarin ging de 22-jarige Vermeersch krachtig aan en moest hij uiteindelijk enkel de duimen leggen voor de Italiaan Colbrelli. Een ontgoochelde Florian Vermeersch moest zich tevreden stellen met een tweede plek bij zijn debuut in Parijs-Roubaix.

“Momenteel heerst na die tweede plek toch voornamelijk ontgoocheling, maar ik vermoed dat dit snel zal veranderen in trots. Deze prestatie geeft me heel wat vertrouwen richting de toekomst, want ik had eigenlijk nooit gedacht er vandaag zo dicht bij te komen. Toch is een tweede plaats ook ondankbaar, en een tikkeltje zuur”, reageert een emotionele Florian Vermeersch.

(Lees verder onder de foto.)

Een heroïsche 118de editie van Parijs-Roubaix werd er een voor de geschiedenisboeken. Terwijl de regen met bakken uit de lucht viel, vormde zich op ruim 200 kilometer van de meet - na een furieuze start - een omvangrijke kopgroep van ongeveer dertig renners. Daarbij werd Lotto Soudal vertegenwoordigd door Harry Sweeny, Tosh Van der Sande en Florian Vermeersch. Al van bij de eerste kasseistrook voert de natuurlijke selectie zich door en uiteindelijk duikt het duo Eekhoff-Vermeersch als eerste het bos van Wallers in.

“Het voelde als oorlog, maar het gaf me een enorme kick om heel wat stroken - waaronder het mythische Bos van Wallers - als eerste aan te vatten. Ook de vele Belgische supporters langs de kant gaven me vleugels. Daarnaast kwam mijn ervaring in het veldrijden ook goed van pas vandaag. Ondanks het toch al een tijdje geleden was dat ik op competitief niveau aan veldrijden deed, het glijden op de kasseien voelde toch vertrouwd aan.”

(Lees verder onder de foto.)

Een ware uitputtingsslag na de befaamde vijfsterrenstrook Trouée d’Arenberg zorgde ervoor dat uiteindelijk drie renners voorop blijven: Gianni Moscon, Florian Vermeersch en Tom Van Asbroeck. Net voor Mons-en-Pévèle ging Gianni Moscon solo, Vermeersch en Van Asbroeck werden op achtervolgen aangewezen. De Italiaan sloeg een mooie kloof, maar na een lekke band en valpartij op een 30-tal kilometer van de meet kwam de achtervolgende groep met Florian Vermeersch opnieuw aansluiten. Na de passage op Carrefour de l’Arbre bleef uiteindelijk een drietal over: Sonny Colbrelli, Mathieu Van der Poel en Florian Vermeersch. Zij zouden op de velodroom van Roubaix ook sprinten om de zege. Vermeersch speelde op de verrassing en ging als eerste krachtig aan. De Lotto Soudal-renner moest uiteindelijk pas in de laatste meters de duimen leggen voor Colbrelli. De 22-jarige Belg sloot zo zijn indrukwekkende debuut in Parijs-Roubaix af met fantastische tweede plek.

“Na een eerste aanval in de finale voelde ik meteen dat er mij geen ruimte werd gegund. Ik wachtte wat af en probeerde nogmaals aan te gaan op twee kilometer van de meet. Helaas geraakte ik opnieuw niet weg. Colbrelli en Van der Poel winnen massasprints, dus moest ik wel op de verrassing spelen. Dat lukte ook, want ik kwam als eerste de laatste bocht uit. Helaas liepen de benen vol in de ultieme meters en kwam Colbrelli er nog over.”


Foto's: Photo News.

 

In dit artikel