WorldTeam Indrukwekkende Tosh Van der Sande tweede in Primus Classic

Van der Sande toonde zijn uitstekend vormpeil nog maar eens.
Race 18 september 2021

Tosh Van der Sande heeft zijn uitstekend vormpeil nog maar eens getoond in de Primus Classic. De Lotto Soudal-renner imponeerde onderweg en maakte deel uit van een kopgroep van vijf die om de zege sprintte. De Fransman Sénéchal was de snelste, Van der Sande moest zich tevreden stellen met een tweede plek. Jasper Stuyven mocht als derde mee het podium op.

In een bijna 200 kilometer lange wedstrijd tussen Brakel en Haacht werd de lont al vroeg aan het vuur gestoken. Nadat een vroege vlucht met onder meer Gerben Thijssen op een 60-tal kilometer werd ingelopen, barstte de koers los. Op een selectief parcours – deels over wegen van het komende wereldkampioenschap – werd er slag om slinger aangevallen tot er zich uiteindelijk een selecte groep vormde na de Bekestraat, op 35 kilometer van de aankomst. Van der Sande liet zich niet verrassen en ging gezwind mee. Met de aanwezigheid van vijf renners van Deceuninck-Quick Step werd het een tactisch steekspel, wat losbarstte op twintig kilometer van de finish. De oorspronkelijke kopgroep werd verder uitgedund tot vijf renners: Clarke, Honoré, Sénéchal, Stuyven en Lotto Soudal-renner Van der Sande. In de razend spannende slotkilometers speelden Sénéchal en Honoré het ploegenspel, maar uiteindelijk zou er in Haacht met vijf gesprint worden om de bloemen. Sénéchal trok het laken naar zich toe, Van der Sande moest zich neerleggen bij een tweede plek.

“Eerst en vooral moet ik trots zijn op deze prestatie en de conditie waarin ik momenteel verkeer”, reageert Van der Sande. “Maar tegelijkertijd is er ook wat ontgoocheling want ik strand opnieuw op een dichte ereplaats… Natuurlijk wist ik dat het zeer moeilijk zou zijn om te winnen uit dergelijke kwalitatieve groep, maar ik heb sowieso het onderste uit de kan gehaald. Een tweede plaats is uiteraard een mooi resultaat, maar toch ook wat ondankbaar…”

“Je voelde aan alles dat de wedstrijd vroeg zou losbarsten. Vooraf had ik me verwacht aan een lange koers en ik was dan ook klaar voor het gevecht. Al dertig tot veertig kilometer voor we de eerste keer de Moskesstraat beklommen, werden de wegen enorm smal, wat zorgde voor een nerveus gedoe in het peloton. Dan weet je gewoon dat de finale vroeg begint. Het is momenteel de nieuwste mode in het wielrennen dat de koers openbreekt op 100 kilometer van de streep. Maar de benen hebben gesproken vandaag en dat resulteerde voor mij in een tweede plaats.”

Foto: Photo News.

In dit artikel