WorldTeam Ambitieus Lotto Soudal aan de start van GP de Wallonie

Tim Wellens, oud-winnaar in 2017, blikt vooruit.
Race 14 september 2021

Lotto Soudal brengt een sterk zevental aan de start van de Grand Prix de Wallonie, een Belgische eendagskoers die wordt gereden tussen Aywaille en Namur. Naast Tim Wellens, oud-winnaar op de Citadel van Namen in 2017, staan ook Andreas Kron en Tosh Van der Sande aan de start. Zij worden ondersteund door Steff Cras, Matthew Holmes, Sylvain Moniquet en Maxim Van Gils. Tim Wellens, recent nog vierde in het eindklassement van de Benelux Tour, blikt vooruit naar een ongetwijfeld razend spannende wedstrijd.

“De Grand Prix de Wallonie is een wedstrijd die de ploeg goed ligt”, begint Tim Wellens. “Zowel in 2015, 2016 als 2017 wonnen we de wedstrijd. Eerst met Jens Debusschere, het volgende jaar zegevierde Tony Gallopin en in 2017 mocht ik de handen in de lucht steken. En ook dit jaar zijn we uiteraard ambitieus en gaan we voor de overwinning. Met Andreas, Tosh en mezelf hebben we drie mogelijke winnaars in onze rangen. Het is een wedstrijd én finish die ons alle drie goed moet liggen.”

“De finale is echter iets minder lastig dan toen ik won. Ook de kasseitjes laten we links liggen, we beklimmen de Citadel dit jaar via een andere weg, wat de finish volgens mij iets minder moeilijk maakt. De wedstrijd zal ongetwijfeld al relatief vroeg, bij het oprijden van het plaatselijk parcours, openbreken. Dan is het aan ons om aanvallend te koersen en ervoor te zorgen dat we nooit in een achtervolgende positie geraken. De voorbije dagen verliepen de trainingstochten niet altijd even vlot, maar in de Benelux Tour voelde ik me prima, dus ik verwacht dan ook met goede benen aan de start te verschijnen.”

Selectie Lotto Soudal Grand Prix de Wallonie: Steff Cras, Matthew Holmes, Andreas Kron, Sylvain Moniquet, Maxim Van Gils, Tosh Van der Sande en Tim Wellens.

Foto: Photo News.

In dit artikel