WorldTeam Sterk Lotto Soudal-zestal aan de start van Tour de Luxembourg

Lotto Soudal rijdt in Luxemburg de laatste rittenwedstrijd van het seizoen.
Race 13 september 2021

Voor Lotto Soudal wordt de Tour de Luxembourg de laatste rittenwedstrijd van het seizoen. In vijf etappes doorkruisen de renners het Groothertogdom, waarbij zowel sprinters, punchers als tijdrijders kansen krijgen op ritsucces. Voor kopman Caleb Ewan – recent nog zegevierend in de Benelux Tour – wordt het een laatste test richting de komende wereldkampioenschappen in België. De snelle Australiër wordt bijgestaan door Frederik Frison, Kobe Goossens, Roger Kluge en Jasper De Buyst. Ook Ewans landgenoot Harry Sweeny zal in de Tour de Luxembourg koersritme opdoen met het oog op de wereldkampioenschappen. Na een val in de tweede etappe van de Ronde van Denemarken – waarbij hij zijn sleutelbeen brak – maakt de 23-jarige renner zijn wederoptreden in competitie.

“Met Caleb Ewan in het team mogen we met hoge ambities van start gaan en ook voor de andere ritten hebben we een sterk team”, zegt Harry Sweeny. “Voor mezelf is het belangrijk om de conditie aan te scherpen na mijn blessure. Momenteel heb ik ongeveer vier weken training achter de rug om opnieuw de snelheid in de benen te krijgen. Met de wereldkampioenschappen en Parijs-Roubaix komen er voor mij nog twee grote doelstellingen aan. De Tour de Luxembourg is dan ook de perfecte manier om koersritme op te doen en de conditie te testen. Aangezien mijn doelen zich na de Ronde van Luxemburg bevinden, zal ik het team vooral zo veel mogelijk helpen en mijn steentje bijdragen waar mogelijk. Het wordt sowieso een leuke wedstrijd. Ik hoorde dat het ook een mooi land is om in te koersen, dus ik kijk er naar uit.”

Selectie Lotto Soudal Tour de Luxembourg : Jasper De Buyst, Caleb Ewan, Frederik Frison, Kobe Goossens, Roger Kluge en Harry Sweeny.

Foto: Photo News.

In dit artikel