WorldTeam Caleb sprint indrukwekkend naar winst in Benelux Tour

Eerste zege voor Caleb Ewan na zijn val in Tour de France.
Race 03 september 2021

Erg krachtig en indrukwekkend sprintte Caleb Ewan naar de winst in de vijfde rit van de Benelux Tour. In Bilzen, in een sprint bergop versloeg hij de Italiaanse kampioen Sonny Colbrelli. Voor Ewan is het zijn zesde zege van het seizoen, zijn eerste na zijn val in de Ronde van Frankrijk. Nieuwe leider is Stefan Küng. De vorige leider, Stefan Bissegger, moest lossen in de laatste ronde van het plaatselijk circuit.

“Toen we de eerste keer die lokale omloop deden leek het me meteen een zware klus. Toen ze begonnen aan te vallen, werd het nog wat lastiger, maar ik wist dat dit mijn laatste kans was om hier een etappe te winnen. Ik wou ook presteren na mijn uitvallen in de Tour. Ik ben dus erg gelukkig. Morgen is het meer iets voor Tim of Phil”, zo vertelt Caleb Ewan.

“In de drie eerdere sprintetappes ging er telkens wat fout. Een mechanisch probleem, net wanneer het peloton in waaiers uit mekaar viel of spaken die het begaven op 15 kilometer van het einde.  Ik wist dat de vorm er was. Enkel het geluk ontbrak. Op een finish als vandaag gaat het eerder om kracht dan om geluk.”

Over twee weken rijdt Caleb Ewan de Ronde van Luxemburg, zijn laatste opstapje naar een grootse prestatie op het WK.

“Het seizoen bracht nog niet wat ik ervan verwachtte. Ik ben wel nog altijd supergemotiveerd om er wat van te maken. Een wereldtitel zou de kers op de taart zijn. Ik heb hard getraind om terug te komen. De Vuelta kwam helaas wat te vroeg voor me, maar ik ben gefocust gebleven op wat komen gaat. De Benelux Tour en de Ronde van Luxemburg zijn belangrijke wedstrijden voor me in de aanloop naar het Wereldkampioenschap. Winnen in een zware rit als die van vandaag geeft me alleszins veel vertrouwen. Het toont aan dat ik op de goede weg ben. En er is nog tijd om te verbeteren. Tegen het WK zou ik echt wel in topvorm moeten kunnen zijn”, zo besluit Caleb Ewan.

Foto: Facepeeters.

In dit artikel