Development Zes nieuwe talenten voor Lotto Soudal Ladies en Development Team

Katrijn De Clercq, Sterre Vervloet, Branko Huys, Milan Paulus, Matthew Rice en Cédric Van Raemdonck volgend jaar naar Lotto Soudal.
Algemeen 15 augustus 2021

Katrijn De Clercq en Sterre Vervloet stappen in 2022 over naar de Lotto Soudal Ladies. Branko Huys, Milan Paulus, Matthew Rice en Cédric Van Raemdonck worden belofte in het Lotto Soudal Development Team.

Katrijn De Clercq (19) uit Oosterzele is de bronzen medaillewinnares van het EK juniores 2020 in Plouay. Op de piste behaalde ze vorig jaar dubbel goud op het EK en werd ze, in verschillende disciplines, maar liefst 18 keer Belgisch kampioene.

Sterre Vervloet (17, Vosselaar) werd als nieuweling Belgisch kampioen veldrijden. In haar tweede junioresseizoen kwam ze, door corona, amper aan crossen toe maar ze toonde meteen haar talent op de weg door provinciaal kampioen tijdrijden te worden. Een maand geleden pakte ze op het BK in Koksijde brons tegen de klok.

Katrijn en Sterre zijn beiden talenten en bij ons krijgen ze rustig de tijd om dat verder te ontwikkelen”, zo zegt ploegleider Kurt Van de Wouwer. “Dat geldt overigens ook voor onze U23-renners. Ik geloof in de vier die we tot dusver hebben vastgelegd: twee klimmers, een sprinter en een tijdrijder.”

Branko Huys (20, Waasmunster) werd vorige maand vierde op het BK tijdrijden in Koksijde, waar Lotto Soudalrenner Lennert Van Eetvelt kampioen werd. Branko Huys was als nieuweling zelf ook al Belgisch tijdritkampioen en heeft inmiddels al twee WK-selecties achter zijn naam.

Klimmer Milan Paulus (19, Sint-Truiden) reed twee jaar geleden top tien op het zware juniores-WK in Harrogate en is goed in het chronowerk (tweede op het BK in datzelfde jaar). Afgelopen seizoen reed hij zich meermaals in de kijker in wedstrijden waarin ook profrenners aan het vertrek stonden.

Australiër Matthew Rice (21, Canberra) is een pure sprinter. Dit seizoen won hij de U23 National Criterium Championships. Als belofte was hij eerder ook al eindwinnaar van de Tour of America’s Dairylands en won hij een rit in de Chinese Tour of Quanzhou Bay (UCI 2.2).

Cédric Van Raemdonck (18, Sint-Niklaas) is nog junior maar zet de stap naar de beloften bij Lotto Soudal. Zijn zevende plaats in de Alpenklassieker, dit seizoen, bevestigt alleen maar zijn klimtalent dat eerder al naar boven kwam in de Topcompetitie en in de Radjugendtour Oststeiermark.

Met deze vier renners zitten we al goed”, vult Kurt Van de Wouwer aan. “2020 en 2021 waren heel moeilijke scoutingjaren door het gebrek aan veel wedstrijden voor de jeugd. Sommigen hebben echt weinig gekoerst maar deze vier hebben al een en ander bewezen. Gegarandeerd ontluikt hun talent nog meer in onze omgeving en zetten ze nog een stap hogerop. Ze kunnen zich alvast optrekken aan wat renners als Harm Vanhoucke, Florian Vermeersch, Harry Sweeny, Brent Van Moer en vele anderen hen hebben voorgedaan.”

Galerij
Zes nieuwe talenten naar Lotto Soudal