Development Arnaud De Lie is de snelste in slotrit Tour Alsace

En de Belg gaat ook naar huis met de puntentrui!
Algemeen 26 juli 2021

Arnaud De Lie heeft gisteren zijn tweede etappezege in de Tour Alsace behaald! In de slotrit van Mulhouse naar Berrwiller was hij de Noor Martin Urianstad en de Brit Samuel Watson te snel af in de massasprint. De 19-jarige De Lie mocht ook de puntentrui mee naar huis nemen.

“De ploeg heeft sterk gereden gisteren en ik heb deze overwinning kunnen behalen dankzij het teamwerk”, zo zegt Arnaud De Lie. “We hadden de sprint goed voorbereid en wisten dat er op 800 meter voor de aankomst nog twee bochten kort na elkaar lagen. 700 meter voor de meet liep het dan vals plat omhoog. Op dat stuk zat ik prima gepositioneerd, rond zevende à achtste positie. Ik volgde de bewegingen van de tegenstanders, maar zette zelf pas aan op 200 meter van de lijn. En ik kon standhouden. Ik ben supertevreden met deze zege!”

“Dit was een heel andere sprint dan toen ik mijn eerste ritoverwinning pakte. Dit keer ging het om een zuivere massasprint, die goed georganiseerd werd door de ploegen. Donderdag ging het er chaotischer aan toe en waren er versnellingen uit alle richtingen”, blikt De Lie terug.

Arnaud De Lie wint rit 5 Tour Alsace 2021

De Lotto Soudal-renner is lovend over zijn teamgenoten: “De ploegmaats hebben prima werk geleverd gisteren. Liam Slock en Ramses Debruyne controleerden de voorsprong van de ontsnapping en hielden die beperkt tot anderhalve minuut. Aaron Van der Beken, Luca Van Boven en Lennert Van Eetvelt hielpen me om in perfecte positie aan de sprint te beginnen. Ik wil hen graag allemaal bedanken.”

Tot slot is De Lie ook heel gelukkig met de puntentrui: “Na mijn eerste overwinning stond ik aan de leiding in het puntenklassement. Na de twee bergritten die daarop volgden deelde ik de leiding met Santiago Umba. Maar ik kon die gisteren opnieuw veroveren, ik pikte punten op aan een tussensprint en voegde veel punten toe aan mijn totaal door de ritzege. Het is mooi om zo een trui mee naar huis te mogen nemen!”

Lennert Van Eetvelt sloot de Tour Alsace af als achtste in het eindklassement, op 1’36” van de Spaanse eindwinnaar José Félix Parra. Op vrijdag was Van Eetvelt knap vijfde geworden in de rit naar La Planche des Belles Filles.

Lotto Soudal U23 stond gisteren ook aan de start van Brussel-Zepperen. Daar bleven de vluchters voorop. Milan Fretin won de sprint om de vijfde plaats.

De volgende wedstrijd voor het Lotto Soudal Development Team is de Ronde van Vlaams-Brabant die woensdag van start gaat.

28/07 – 1/08 Ronde van Vlaams-Brabant (Nat. 2.12)

Selectie: Jente Boons, Vito Braet, Milan Fretin, Steven Pattyn, Liam Slock, Jarne Van de Paar en Lars Van Ryckeghem.

Sportdirecteur: Carl Roes

 

Foto: Michaël Gilson/DirectVelo

In dit artikel