WorldTeam Opgave Roger Kluge na val in afdaling Tour de France

Een val schaafde de rug van Duitser volledig open.
Algemeen 09 juli 2021

Lotto Soudals Roger Kluge heeft noodgedwongen de Tour de France moeten verlaten na een zware valpartij waarbij heel wat renners tegen de grond gingen. De crash gebeurde in een afdaling op 62 kilometer van het einde van de 13e rit. De val, veroorzaakt door losse steentjes op de weg, schaafde de rug van de Duitser volledig open. Kluge werd meteen naar het ziekenhuis van Narbonne gebracht. Daar kreeg hij de eerste zorgen en werd zijn elleboog genaaid. Gelukkig werden geen breuken vastgesteld.

“Plots ging iedereen in de remmen en toen ik naar mijn remmen greep, raakte ik al een wiel”, zegt Roger Kluge. “Ik klikte uit mijn rechterpedaal en viel op mijn rechterzijde. Ik crashte redelijk zwaar en toen zag ik waarom iedereen in de remmen ging… De weg lag bezaaid met kleine steentjes en het was alsof we over grint gleden. Ik moest denken aan wat Caleb zei meteen na zijn valpartij. Net zoals hem voelde ik meteen enorm veel pijn, vooral aan mijn rug. Ik dacht er geen seconde aan om opnieuw op de fiets te springen.”

Door de afwezigheid van breuken blijft Kluge’s hoop op een succesvolle Olympische campagne bestaan. De ex-wereldkampioen ploegkoers op de piste zal in Tokyo aanzetten in zowel de ploegkoers als het omnium.

“Gelukkig werden er geen breuken vastgesteld, wat betekent dat Tokyo de volgende stap wordt voor mij. Maar eerst moet alles genezen uiteraard. Ik ben blij dat ik niets gebroken heb en dat de Olympische Spelen nog mogelijk zijn, maar we moeten bekijken hoe het herstel verloopt. Gelukkig is er nog wat tijd”, besluit Roger Kluge.

 

In dit artikel