WorldTeam Lotto en Soudal, een sterke tandem tot 2022

Vanaf 2023 zal Soudal terugtreden als sponsor van de ploeg, terwijl Lotto wel aan boord blijft als hoofdsponsor van de ploeg.
Algemeen 06 juli 2021

Lotto en Soudal, de onafscheidelijke tandem van de gelijknamige Belgische WorldTour-ploeg, zetten hun vruchtbare samenwerking nog een jaar voort, tot het einde van 2022. Op het einde van het seizoen 2022 varen beide sponsors na een succesvolle partnership van 8 seizoenen hun eigen koers. Lotto zal met zekerheid als hoofdsponsor in de wielerploeg blijven investeren.

De Nationale Loterij is met haar sterke Lotto-merk een trouwe partner van het Belgische wielrennen en geldt in het wielermilieu als “gangmaker van de koers”. Eerder dit jaar, op 2 maart 2021, was het exact 37 jaar geleden dat de Loterij haar eerste overwinning als shirtsponsor in het wielrennen mocht vieren. Sindsdien is die betrokkenheid in het wielrennen enkel gegroeid en is Lotto trotse partner van tal van wielergerelateerde projecten en verschillende roemrijke wielerwedstrijden op Belgische bodem. Naast een Belgische WorldTour-ploeg, investeert de Nationale Loterij ook in een vrouwen- en een belofteploeg, in tal van jeugdopleidingen en in wielerevents die de fans dichter bij hun favoriete sport brengen.

Wie Lotto zegt, komt onoverkomelijk ook uit bij Soudal. Het Belgische familiebedrijf is een internationale speler en expert in chemische bouwspecialiteiten, maar heeft de voorbije jaren ook naamsbekendheid verworven in het wielrennen als trouwe naamsponsor. Al sinds 2015 vormen beide authentiek Belgische bedrijven namelijk één van de langst lopende partnerships in het internationale wielerpeloton. Lotto Soudal is intussen een gevestigde waarde in het wielrennen die garant staat voor duurzaamheid, standvastigheid en langetermijnvisie.

Lotto en Soudal hebben steeds een duidelijk project voor ogen gehad en hebben over de jaren heen ingezet op een mix van Belgische talenten zoals Tim Wellens, Jens Debusschere, Tiesj Benoot of Brent van Moer en buitenlandse toppers als André Greipel of Caleb Ewan. En met succes. Sinds het begin van de samenwerking in 2015 werden tot op heden 157 overwinningen geboekt.

Na het huidige wielerseizoen zetten Lotto en Soudal hun succesrijke samenwerking nog één jaar verder, tot het einde van het wielerseizoen 2022. Dat wordt het achtste seizoen waarin de WorldTour-ploeg van Lotto Soudal op zoek gaat naar successen op binnen- en buitenlandse wegen.  Beide partijen hopen op een grand cru-jaar, waarin de vruchten geplukt worden van hard gezamenlijk labeur en van de investeringen die de voorbije jaren gemaakt zijn in talentvolle, jonge renners. Vanaf 2023 zal Soudal terugtreden als sponsor van de ploeg, terwijl Lotto wel aan boord blijft als hoofdsponsor van de ploeg.

Quote Dirk Coorevits – CEO Soudal Group

Wielrennen is de lijm die onze beide bedrijven in 2015 heeft samengebracht. Soudal en de Nationale Loterij zijn twee sterke Belgische ondernemingen die hun gedeelde waarden in een prachtig fietsproject hebben vastgelegd. De kernwaarden van Soudal zijn: Dromen, Denken, Durven, Doen en Doorzetten. Ook in moeilijke tijden blijven geloven in je sterktes, steeds streven naar verbetering en dat effectief doen. We hebben samen een duidelijke visie ontwikkeld waarin we jonge talenten alle kansen hebben gegeven om door te groeien naar het hoogste niveau en daar zijn we in de voorbije 7 jaar nooit van afgestapt. Het Lotto Soudal project heeft ons nationaal en internationaal merkbekendheid helpen opbouwen. We hopen dat de samenwerking nog tot mooie resultaten mag leiden tot het einde van 2022.

Quote Jannie Haek – CEO Nationale Loterij

“Bij iedere wielerliefhebber doen de namen Lotto-Adecco, Silence-Lotto of Davitamon-Lotto een belletje rinkelen. Lotto is al 37 jaar een constante, maar een naam die eveneens onlosmakelijk verbonden zal blijven met Lotto is die van Soudal. Het is de langst lopende partnership in de geschiedenis van de Lotto-ploeg en de successen die we de voorbije jaren samen geboekt hebben, zullen altijd worden herinnerd. Wij zijn blij dat we daar nog een gevolg aan mogen breien tot eind 2022. De Nationale Loterij zal ook nadien blijven investeren in een wielerploeg en in het Belgische wielrennen bij uitbreiding.