Development Arnaud De Lie soleert naar zege in GP Color Code

"Deze overwinning is een verdienste van de hele ploeg!"
Algemeen 03 juli 2021

Geen twee zonder drie zeggen ze: Arnaud De Lie heeft deze namiddag de GP Color Code gewonnen; de derde overwinning voor een belofterenner van Lotto Soudal deze week! Woensdag was Jarne Van de Paar de beste in Kemmel Koerse en een dag later won Liam Slock de klimkoers in Herbeumont, De Lie werd toen derde.

“Wat een week!”, steekt Arnaud De Lie van wal. “Het is geweldig dat op enkele dagen tijd drie renners van ons team kunnen winnen en deze overwinning is er zeker één van ons allemaal. De ploegmaats hielden er een strak tempo op na in de finale en ontmoedigden zo de aanvallen. Vier kilometer voor de aankomst besloot ik om zelf het heft in handen te nemen en viel ik aan in de afdaling. Ik besloot om niet te wachten tot de sprint. Toen we over het laatste heuveltje reden, had ik een kleine voorsprong genomen. En zo reed ik solo richting winst.”

“Ik voelde me heel goed tijdens de koers”, vervolgt De Lie. “Ik merk dat mijn deelname aan de Giro vorige maand al vruchten begint af te werpen. Ik wil ook mijn ploegmaats bedanken voor het harde werk vandaag, deze overwinning is zeker een verdienste van de hele ploeg.”

“Mijn eerstvolgende koers is in Vresse-sur-Semois volgende week woensdag. Op 17 juli rijd ik het BK tijdrijden voor beloften en een dag later start ik in GP Nogent-sur-Oise. Dankzij mijn overwinning vandaag sta ik aan de leiding in het klassement van de Road Series. De volgende wedstrijd in die reeks is de Hel van Voerendaal op 1 augustus. En ik wil mijn leidersplaats graag verdedigen.”

Arnaud De Lie

 

Foto's: Maxime Van der Wielen