Development Jarne Van de Paar wint Kemmel Koerse

Van de Paar de snelste in een pelotonsprint.
Race 30 juni 2021

Lotto Soudal U23-renner Jarne Van de Paar heeft de tweede editie van Kemmel Koerse op zijn naam geschreven. Na een lastige wedstrijd in het Heuvelland werd een omvangrijke kopgroep pas in de laatste kilometer gegrepen en zou een sprint beslissen om de winst. Daarin vloerde Jarne Van de Paar zijn landgenoten Luca De Meester en Thibau Nys.

“Na maanden zonder koers en trainen zonder specifiek doel is dit een grote opluchting”, begint Jarne Van de Paar. “Eigenlijk begon de wedstrijd voor ons echt niet goed want toen enkele groepen wegreden was niemand van ons mee. Toen kregen we de opdracht om met de volledige ploeg – met uitzondering van mezelf – op kop te rijden. In de kopgroep waren bijna alle andere ploegen vertegenwoordigd, maar mijn ploegmaats hebben het echt fantastisch gedaan. Ze hielden de vaart in het peloton en uiteindelijk kregen we de kopgroep helemaal aan het eind van de wedstrijd in het vizier. In de laatste kilometer kwam alles opnieuw samen en kon ik naar de overwinning sprinten!”

“De vele wind, regen en het pittige parcours maakten er een lastige wedstrijd van. Ondanks heel wat snelle mannen aan de start vertrouwde ik op mijn sprint. En dankzij het vertrouwen van de ploeg heb ik het vandaag kunnen afmaken”, besluit Jarne Van de Paar.

In dit artikel